Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 Cześć, mam pytanie odnośnie PhosGuard. Czy waszym zdaniem podczas dojrzewania akwarium warto używać PhosGuard? pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 Ja używałem przy dojrzewaniu, ale tak na prawdę to nie sprawdzałem czy w czymś pomaga. Na pewno nie szkodzi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cergoth 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 Wg mnie warto profilaktycznie. Przy starcie trafia duzo swiezej wody, co daje duze prawdopodobienstwo na dostarczenie duzej ilosci Si . Dodatkowo (oczywiscie tutaj dalej chodzi o profilaktyke) ze skaly moze uwolnic sie nieco forsoranow - szczatki glonow, zyjatek itd. Osobiscie do czasu ustatkowania sie systemu pomagam mu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2013 Warto miec testy wody Na podstawie wynikow mozna odpowiedziec jakich narzedzi użyć by nie zachwiac proporcji no3/po4 ktore sa kluczowe zwlaszcza jeśli posiadasz slaby system filtracji wody z odpieniaczem na czele Jesli to pierwsza solniczka nie boj sie popełniać malych bledow Akwarium moze dluzej dojrzewac i Twoja praktyka wraz z nim. Proporcjonalnie Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2013 Dziękuję za informacje. Salaria.pl czy mógłbyś powiedzieć mi coś więcej na temat tego stosunku no3/po4? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2013 Mariusz jestem o stosunku no3/po4 sobie wyszukasz duzo materiałów poprzez wyszukiwarke forum/google, które zapewne lepiej przemówią do Ciebie od moich wynurzeń. Pamiętaj - to są podstawy w morszczyźnie. Zrozumienie kilku zalezności da Ci duża satysfakcję i pewność siebie. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 NO3 mam na poziomie 40 natomiast PO4 na poziomie 0,8 czy to akwarium ma prawie 3 tygodnie. Czy to właściwa proporcja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 Jakiej firmy masz testy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 JBL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 JBL to niedokładne testy, kup Saliferta ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 To będę musiał kupić tego saliferta, myślałem, że jak JBL robi dedykowany zestaw Marine do akwarystyki morskiej to testy będą ok ale chyba byłem w błędzie. Tylko te PO4 jest niedokładny czy wszystkie ich testy źle pokazują wartości? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikwroc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 W porównaniu z Salifertem to w JBL są praktycznie zawsze różnice we wszystkich. Też na nich zaczynałem i później żałowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2013 Rozumiem, dzięki za info. W przyszłym tygodniu kupię tego Saliferta. Zrobię próbę na jednych testach i na drugich i napiszę jakie są różnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach