Skocz do zawartości
thcskiba

DIY w akcji

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko fajnie ale ja bym mial pietra trzymax mixer w sumpie :D

Jakby cos tam sie rozszczelnilo .... uuuu wole nie myslec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reaktorem jakby coś tam ... to tez raczej z akwa nic ciekawego by nie zostało, ale odpukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada swietnie, ale ja tak jak koledzy, nie stawial bym miksera i reaktora w sumpie, ze wzgledow rozszczelnienia, chociaz jak obok postawi sie to rownierz przy rozszczelnieniu takiego reaktora czy miksera nie tylko wyleci woda co w nim jest. Ryzyko zawodowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co wy sami pesymisci :-D

kazdy tylko o tym ze moze sie rozwalic :mrgreen:

bez przesady jak kupujecie sprzet to watpie aby ktos myslal z was ze mu cos peknie i nawali najprosciej ilu mysli ze mu zbiornik peknie :mrgreen: a czy to nie jest mozliwe czy znacie goscia co go kleil moze to byl pijany pan witek :mrgreen:

troche optymizmu

a co do sprzetu kazdego mam sprawdzonego cisnieniem z kompresora na 5 bar jeszcze rzaden nie ciekl ani go nie rozerwalo

a zabezpieczone wszystko mam spoko glowa

do reaktora idzie cisnienie zredukowane do 1,2 bara za elektrozaworem zamontowany jest zawor bezpieczenstwa ustawiony na 2,5 bara wiec nawet jakby nawalil reduktor malo prawdopodobne ale zawsze mozliwe (nie uzywam takiego od spawarki jak wiekszosc) i cale cisnienie poszlo z butli otworzy sie zawor bezpieczenstwa i calosc gazu wyleci do atmosfery a nie do reaktora dodatkowo mam czujnik cisnienia ktory przy ewentualnym wzroscie cisnienia automatycznie odcina doplyw pradu do elektrozaworu co powoduje jego zamkniecie :D

w reaktor nadygalem 6 bar powietrza i stal sztywno sprawdzony na bank

co do mixera na dojsciu ro mam zamontowany zawor ustawiony na 2 bary wiec jesli zapchal by sie wylot z mixera lub padl jednokierunek co juz mi sie zdazylo przy zaworku aquamedikowskim wieksze cisnienienie wody zostaje upuszcone do kanalizy :)

wiec czym mam sie martwic

jak bym mial sie zamartwiac kazda pier**la to niestety nie wyszedl bym z domu tylko baniaka pilnowal :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy myslicie ze ja to kropelka kleje ludzie troche wiary w siebie i sprzet :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co wy piszecie .. :D nie widzieliscie nigdy filtrow kompaktowych ? , jasne ze u siebie tak samo wsyztko wpakuje do srodka hehe , jak ktos sam robi to wie ze tam sie nic nie ma prawa rozszczelnic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawdzales kompresorem to juz wiem, ze spisz spokojnie :-)

Zdarzaja sie mikropekniecia i rozszczelnienia, ale po takim zapewnieniu to i ja bym spal spokojnie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Wam cos powiem,

Robilem Reaktor pytam sie swira jak testowac, mowie ze napompowalem go do 5 MPa i wezyki strzelily, a on sie zaczal smiac ze wystarzy pomka :D

No to dawaj wymienialem wklad w mixerze dawaj 5 MPa i znow tylko wezyki wyskoczyly :) ( wezyki na wcisk )

I teraz wyobrazcie sobie. Wylewalem wklad z mixera gdzies po drodze puknalem. Sprawdzielm go od razy znow 5 MPa wytrzymal. Po tygodniu patrze poci sie rurka. Zastanwaiem sie co, powstalo mikro pekniecie i musialem doszczelniac.

Takze Rafal wiem ze to skleiles dobrze, ja dla siebie tez skleilem najlepiej jak potrafilem, ale wole niech mi zacznie cieknac na podlog eniz do akwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nozna pompka rowerowa wystarczy sprawdzic , nie musi byc kompresor a taka pompka to sobie mozesz nadymac nawet kolo w samochodzie :D ...w reaktor nie pakujesz calej butli Co2 na raz , sprawdzasz szczelnosc jesli nie cieknie to tak zostawiasz , jak bedziesz dymal kompresorem to go w koncu moze rozerwac :D hehehe

Apropo wezykow to musisz jakies inne zakladac , ja jak swoje zacisne to zebami tego nie idzie nie raz sciaganc . :mrgreen:

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i sump ale jak dziala na dzieciaka ze zaraz zasypia :-D :-D :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.