blik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) Nie wiem jak to komentować mam nadzieje że jest to jakaś anomalia jaka spotkała ten gat.w okresie larwalnym,bo jeśli nie, to masakra. Edytowane 9 Listopad 2013 przez blik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Ale co? to że hepatus nie miał płetwy ogonowej? Powinien odrosnąć, jeśli pozostała jakaś tam jego część... w czym widzisz problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Ale co? to że hepatus nie miał płetwy ogonowej? Powinien odrosnąć, jeśli pozostała jakaś tam jego część... w czym widzisz problem? Nie jest to jeden osobnik. Skoro nie ma problemu to powiedz gdzie ich ogony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 "po co mi pióra jak i tak w ciepłym domku siedzę - stwierdziła papuga w klatce".... Normalnie, ktoś im je poobgryzał....i tyle, chcą żyć to im odrosną, jak nie to ten co obgryzł ogonki posili się i nimi w całości.... Normalna rzecz w przyrodzie. A nie szukanie domu dla konia co dawno winien być przerobiony na salami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 mi to nie wyglada na anomalie tylko celowe dzialanie.... jesli tak to kretynizm.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Wkrótce będą ptaki bez skrzydeł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Może za szybko pływały by je poobserwować to poobcinał ogony... Teraz może je filmować i się nimi chwalić??? Ot różne zboczenia gnębią ludzi na tym świecie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 pokolce nie uzywaja ogonow do plywania....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Jeśli to piszesz świadomie, bez alkoholu (bo nie lubisz z tego co już wiem ) i bez "fajki pokoju", to to ciekawe.... Mnie uczono że płetwa ogonowa jest potrzebna rybą w pływaniu..... ale może masz rację. Facet o tym wiedział, że nie potrzebna, to obciął bo mu się tak lepiej widzą.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 swoje nalogi zachowaj dla siebie i nie mierz innych swoja miara. sila napedowa pokolcow sa pletwy piersiowe. ogonowe tylko steruja ale to ryba robi calym cialem. wyslij wiec swoich nauczycieli na jakies kursy doszkalajace. za mojej mlodosci byly takie w telewizyjnym technikum roliczym, zaraz przed filmem dla 2 zmiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 teraz to mnie wkurzyłeś - napisałem powyższe w dobrym znaczeniu tych słów. Skoro z Ciebie takie Panisko, to Ci powiem że doucz się do czego służy płetwa ogonowa. Poczytaj - a potem pierdziel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 cóż.... ręce opadają naprawdę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Al Capone akurat hepatus pływa dość osobliwie,płetwa ogonowa widać nie służy mu tak samo jak innym gat.ktoś tą osobliwość wykorzystał i zrobił z hepatusa rogatnice. Jakie podejście do zwierząt takie do człowieka Ja to sobie myślę że jest to kolejny hit ala flower horn ,czy rybki malowane markerami. Swoją drogą, ciekawe ile osobników przeżyło ten osobliwy tuning? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 tak falco.... ))) taka ogoncza to sie musi namachac..... ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 tak falco.... ))) taka ogoncza to sie musi namachac..... ))) bądz wyrozumiały,sobota jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 blik jestem na 99% pewien , że jest to wada genetyczna. falco66 większość pokolcow autentycznie używa płetwy ogonowej tylko do sterowania kierunkiem jazdy Wiesz , że Sushiego łatwo rozwscieczyc. Sushi sam kiedyś napisałeś , że nie przepadasz za alkocholem. Mimo iż dla mjie w pierwszej chwili wypowiedz falko wydała się uszczypliwa raczej taka nie była. Bierzmy wszystko na chłodno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) blik jestem na 99% pewien , że jest to wada genetyczna. no i tu mam zagwostke hepatuski ponoć nie rozmnazają sie w niewoli.Gdyby był to jeden osobnik to pół bidy ale jest ich kilka,może ktoś już ktoś gmeral przy genotypie i wyszło takie cudo Edytowane 9 Listopad 2013 przez blik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) płetwa ogonowa - (łac. pinna caudalis, ang. caudal fin) – u większości gatunków jest jedna, rzadziej dwie. Jej główną funkcją jest tłumienie zawirowań wody. Najczęściej nazywana jest po prostu ogonem. Płetwa ta stanowi główny napęd popychający rybę do przodu. Ruch ryby jest efektem powtarzalnych, silnych skurczów mięsni, następujących faliście wzdłuż jej ciała. Tak więc wszystko na temat - uczyć się chłopcy uczyć i jeszcze raz uczyć......... to ze szkolnictwa szkoły podstawowej - stare byki!!!! Edytowane 9 Listopad 2013 przez falco66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach