220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2013 (edytowane) Witam Czy ma ktoś może pojęcie na temat gatunku Bicolor Blenny? Otóż sprawa wygląda tak mam 2 rybki tylko jest jedno małe ale ..... Są w zbiorniku ze sobą od ponad pół roku ..... a są to tak samo wyglądające pół fioletowo pomarańczowe takie 50 : 50 różnią się jedynie tym - jedna jest duuuuuża a druga malutka..... - ta mała często zmienia kolor ogona na wyblakły - non stop mała zaczyna taniec z tą dużą - mała żyje w dziurce obok dużej - mała często siedzi w dziurce z dużą czy mam parkę czy to koleżeństwo sie zrobiło homoseksualne ? Edytowane 7 Listopad 2013 przez 220L_70L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2013 nie słyszałem by ryby były homo.... istnieje przeobrażenie płci u tych zwierząt. Myślę że odnotowujesz zachowania "tarliskowe", a do tego widać różnicę wielkości co może wskazywać na odrębność płci. Moim skromnym zdaniem - masz parkę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Po przeczytaniu odpowiedzi cieszę się niezmiernie że może to być parka. nigdzie nie mogę znaleźć lektury ... tzn forum linka książki ktora by opisywała ten gatunek w jakiś to sposób zróżnicowany płciowo. Jeżeli jest to według naszych przypuszczeń parka, w tym momencie niezmiernie obejmuje moją osobę uczcie bezgranicznej radości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach