mark46 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2013 Witam zakładam akwarium 120x60x55 chcę dać oświetlenie ledowe jaka moc będzie odpowiednia. W akwarium będą rybki lps i sps. Czekam na podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2013 ja mam 120x70 i 60 cm wysokosci i nad tym wisi 2x160W led Blackpython crp. ale ustawienie ma takie ze na lampe 80W niebieskich swieci i 40W białych czyli w sumie jak widac 120W ledów na lampę czyli 240W na baniak. I wydaje sie ze daje radę. czy warto miec wiecej jeszcze nie wiem. Jak uporam zie z modyfikacją obiegu bede eksperymentował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mark46 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2013 Dzięki za info myślałem o lampie do 300w .Mam jeszcze pytanie co do długości paneli ledowych czy trzeba brać pod uwagę długość i szerokość panelu led jak to wygląda z doświetleniem akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2013 no trzeba brac, bo albo bedzie niedoswietlone tu i tam albo swiatlo bedzie sie marnowalo poza baniakiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ipe2 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2013 Proponuje Pacific Sun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 Jak takie produkty proponujesz, to ja muszę się odezwać.... i moją opinię wypowiedzieć w interesie potencjalnych nabywców. Z obsługi i serwisu, byłem bardzo zadowolony. Nigdy nie zostawiono mnie bez pomocy. Wręcz - starano się pomóc często w moim przypadku ryzykując bo jeśliby trafili na nieuczciwego człowieka to ich dobro mógłby wykorzystać i ich wykiwać. Nie wierzyłem że w Polsce są tacy ludzie którzy w interesie własnego, dobrego imienia, potrafią zaryzykować możliwą stratę. Jednak - gwarancja się skończyła a lampa nie do końca świeci jak powinna. Najpierw siadały zasilacze, jednak bezproblemowo firma dokonała wymiany na inne, widać ze lepsze, bo nie mam z nimi problemów. Teraz, chyba 3 rok użytkowania to ledy jakoś nie świecą zadowalająco, lampa ma problemy z komunikacja z kompem (ale tu może wina leżeć po mojej stronie bo specem komputerowym nie jestem - gwoli uczciwości) Ta lampa troszkę kosztowała i ogólnie to liczyłem na dłuższy okres bezawaryjnego jej działania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2013 to ja sprzedam jedyną taka okazję lampę led bezawaryjną 2-letnią made in AQUA LED Leszkową 560 watt tu można pooglądać http://aqua-reef.pl/...a-750-l/page-12 teraz się okazuje że za duża na moją zmianę klimatu akwarium tzn nie ma już sps i lpsów, więc szkoda żeby chodziła na 20% mocy hehehe tel 605 255 398 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mark46 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 A co powiecia na lampę Zetligh QMAVEN 6600 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Tu zobaczcie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Wzorowałeś sie na nich czy oni na Tobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Haha no to jest ciekawe nie ? Mogę przysiąc że nie ściągałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach