Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2013 Ja bym te stworki wprowadzal na 3 razy heh Ale oby im sie dobrze zylo. A czym chcesz karmic nemonki? Tak czulem , ze tamte zoa to podpucha zeby sciagnac klienta tylko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2013 No własnie jak już stałam w tym sklepie to takie wrazenie miałam. Przezież jak ktoś jedzie 1,5 godziny w jedna strone, traci paliwo, opłaty na bramkach...to jest tylko załamany że to wszystko pojdzie na marne.. Heh Nemonki w sensie rybki moje? Jutro po mrożonki podjade albo po coś żywego ...artemie? w Trzmielu dowiem sie co lubia najbardziej. Na razie ponoc ze dwa dni nie karmic - taka mialam instrukcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2013 Jesli juz sie opsypaly ospa to musisz karmic. Hmm wiesz jak chcesz karmic artemia to lepiej sama choduj. A pozatym rybki musza dostawać różnorodny pokarm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2013 To dostana roznorodny Czy to na pewno ospa a nie reakcja na stres? Czy to to samo? Co mozna zrobic zeby pomoc temu "obciazonemu systemowi"? Dodatkowe bakterie sa wlane. Dzis/jutro dojedzie kaskada. Moze czas zeby zamowic odpieniacz? W Erybce byl jakis maly za 90 zl co by do kaskady wszedl ale napis " made in china" troche mnie zniechecil. Moze odac pare korali kolegom z Wro na przechowanie poki "system" nie odciazy sie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Hmm puki niemasz kaskady to niekupuj odpieniacza bo cos mi sie wydaje że albo niewejdzie albo bedzie zaniskomzeby regulowac zanuzenie. Ospa to takie male biale kuleczki 0, 5 mm. Większość sprzetu jest teraz z chin. Wiesz ja juz znam kilka przypadkow jak w tej firmie nawciskali odrazu wiele zwiezat a potem baniaki siedaly z przeciazenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 A Pan Michał wie ,że niamsz ani odpieniacza ani filtra? Najpierw odpieniacz i filtr a potem kolejne zakupy zwierzaków. Ospa wywoływana jest najczęściej przez stres lub niewłaściwe żywienie. Jak już wypuściłas zwierzaki to ich nieoddawaj. Jakiej temperatury barwowej masz oświetlenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Tak Pan Michal wie o moim akwa wszystko. DENNERLE Lampa Nano Marinus ReefLight 24w 3:1 Świeże,żywe światło o temperaturze barwowej 10 000 K +aktyniczny błękit Kropki zmiknely, wszyscy zyja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 To dobrze. Tak tylko zapytałem o światło bo na foto jest troszke blado ale pewnie kwestia aparatu. Sam się z tym borykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Z daleko wyglada tak, myslalam zeby dokupic taka druga lampe bo wydaje mi sie ze moze byc za ciemno, ale moze to przez to ze sama skala praktycznie w akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Też miałem napisać ze cos z tym swiatlem nie tak. Jak sie da obok siebie zainstalować to lepiej by było dwie. Lepiej będą zwierzaki wygladaly niż oswietlone w jednym kierunku. A ta trawka czesto sie chowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Schowala sie kiedy wylaczylam swiatlo dzienne i wlaczylam niebieskie ledy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Aha.. A te ledy to od denerle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Sorry, to co ja mam to 36w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 To wystarczy. Na początku niema co szaleć z ilością światła bo się glony rozrosna. Dobrze jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 A te ledy są od denerlle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Aneta zmienila outfit - znalazlam jej stara skorupke A te ledy są od denerlle? Nie, dokupione w jakims sklepie internetowym, taka belka z 12 punkcikami i sciemniaczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 I wspomniane ledy to jest aktynika w twoim akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swietlik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2013 Aktynika jest w lampie dziennej Jak dokupie taka druga lampe to bedzie 36w x2. To nie bedzie za duzo? Nie bedzie woda grzac sie za bardzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach