parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Ale zauważ, że pierwszy plik ma 11,2 MB a drugi ponad 16. Czegoś zabrakło widocznie w pierwszym pliku. Ale jest już ok. Zaraz podepnę lampę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Pytania 1. Pojedynczy panel led ile ma wat i jakie ledy zastosowałeś 2. wymieniajac swietlówki w tej lampie czy trzeba odkrecać cały dolny panel pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Aby wymienić świetlówki wysuwasz tylko te paski szkła. Z boku obudowy jest specjalne wycięcie. Nic nie odkręcasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 brakło 3 bibliotek które były zaznaczone jako "include" ale generator instalki miał to w ... poważaniu. 1 - 32 do 34W, w zależności od tego jakich ledów używam. A używam róznych kompozycji złożonych z ledów Cree oraz ProlightOpto (410nm) 2 - nie, tam są specjalne sloty przez które usuwasz szyby i masz dostęp do świetlówek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 (edytowane) - jaka szeokość ma ta lampa i ile by miała z 6-cioma świetlowkami - wynika, że led zastosowałeś w niej około 100 wat - czy na długości lampy t5 54 w można dać 4 panele led parami po 2 skrajnie (na środku akwa jest wzmoznienie) przestrzeń do wykorzystania na długości akwa 65 cm łącznik 14 cm i za nim 65 cm @parman dzieki Edytowane 2 Grudzień 2013 przez Gaber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Ta ma bodaj 42cm szerokości ale robie inne na wymiar. Ledów jest 196W - modułów jest 6 (po 2 w okienku). Robiłem lampy 6x80W T5 + 200, więc zrobić 6x54+140 (4 moduły) to żaden kłopot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 Niestety, Winda XP nie obsługuje NET. 4.5. Chyba, że po instalacji Service Pack 3 będzie. Ale nie chcę instalować, bo SP 3 strasznie zamula system. Jeszcze raz dzięki za pomoc, Leszku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2013 (edytowane) - czy jest mozliwośc dać 3 moduły w okienku czyli 6 szt na 2 okienka - jaka byłaby szerokość lampy +/- dodajac do takiego układu 6 xT5 54 W - czy lepiej dać odbłysniki ati od sunpowera (trapez) czy parabole od powermodule - czy załączanie T5 w tym układzie mogły byc na 3 obwodach 1-6 2-5 3-4 pozdr Edytowane 2 Grudzień 2013 przez Gaber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2013 Tak na szybko: nowa wersja działa i wygląda elegancko. Pobiera dane z lampy i wszystko się zgadza z tym, co wcześniej ustawiliśmy . I mam tylko jedno pytanie: jak się ma moc oświetlenia nocnego do tego, co było w sofcie N4x? W obecnej N5x można ustawić w zakresie od 0,0 do 2,0, co 0,1. W poprzedniej było w stopniach co jeden (od 1 do 10). Zresztą sprawdzę to empirycznie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2013 Poprzednio światło mocne ustalane było w zakresie do 0-1% mocy ale nie używałem przecinka stąd 10 kroków (1-10). Teraz zrobiłem od 0-2% z przecinkiem, więc mamy 20 kroków. W sumie mało istotna zmiana chyba że ktoś miał za ciemno w nocy Gaber - nie, moduły muszą być zestawiane po 2 na okienko bo są asymetryczne. - 6x80W + ledy daje 58cm szerokości - nie potrafię powiedzieć, właśnie zaczynam produkcję własnych odbłyśników na podłozu aluminiowym (anodowane po całości + napylana część robocza) i że tak powiem "nie interesuje mnie " ATI. Jeśli ktoś bardzo chce mogę przeprojektować lampę pod ATI ale to się wiąże z dodatkowym kosztem oczywiście. - Nie, kontroler i program zarówno na Androida jak i PC obsługuje jedynie 2 grupy stateczników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2013 Ok, Leszku ! Wielkie dzięki za odpowiedź. No i czekam na FULL UNLOCKED VERSION . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2014 @loccutus - i jak tam nowe odbłyśniki? Będą w sprzedaży detalicznej? Bo chętnie bym zamienił u siebie na taki odbłyśnik. p.s. lampa nad domowym akwarium w hybrydzie - ledy świecą na 35 %. Więcej nie daje bo niektóre SPSy zaczynają się "kłaniać" - znaczy za mocno świecę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach