loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2013 Właśnie skończyłem skręcać pierwszy testowy egzemplarz lampki 4x24W + 64W LED. Opcjonalnie LEDów może tam być 2x więcej ale chyba nie ma potrzeby. W lampie siedzi kontroler NET z modułem WiFi oraz interface do sterowania statecznikami (opcjonalnie wersje ściemniane również). W poniedziałek lampka leci do nowego właściciela który pewnie się pochwali jak to nad akwarium świeci.... ledy standart jak to u mnie - 3 kolory CW/RB/Blue - wszystko Cree XPG/XTE/XPE. Biny 0A, D4, B5 - świetlówki założyłem jakieś odrzuty z reefmaxów tylko do testów, na odbłyśnikach jeszcze folia więc nowy właściciel będzie musiał oskórować i uzbroić w świetlówki jakie uważa. Rurki sterowane są parami, można również załączyć je ręcznie omijając kontroler i do tego służą oba pstryczki... Wkrótce wersja 4x39W + 120W led 6 kolorów, oraz zapowiadana już obok 8x54W T5. a na koniec kilka fotek... i próby światełka - ledy oczywiście na minimum skręcone inaczej nie ma mowy żeby fote w ten sposób moim psrtykadełkiem zrobić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2013 Lampka wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 a nazwę od STAR TREK'a to jaką ma? Little Galaxy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 Ta roboczo została nazwana Galaxy 60 bo tyle razy poprawiałem projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 Slicznie !! i na jakich odblysnikach stanelo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 Na moich własnych - lampa ma być tak zrobiona, żeby tam gdzie tylko da się wstawić (kupić lub zrobić) część 'made in Poland' taka ma być użyta. Więc odbłyśniki zlecam wg mojego projektu z wysokopolerowanej stali nierdzewnej z dodatkową powłoką zabezpieczającą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 (edytowane) Kumam, a wymiarowo pasuja typowe odblysniki ATI ? No i podalbys jakies ceny :-) Edytowane 8 Czerwiec 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2013 Nie mam pojęcia jakie wymiary mają odbłyśniki ATI ale jeśli jego długość utrzymuje się między 550-503mm dla świetlówki 24W, a max szerokość nie przekracza 56mm to da się zamontować. Rozstaw otworów montażowych wynosi 494 +/- 2mm a ceny są tu http://aqualed.pl/product.php?id_product=45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2013 odbłyśniki są w końcu jakie? trapez czy coś pozaokrąglałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2013 Na razie zwykły trapez - do testów, ale najprawdopodobniej skończy się na przybliżeniu paraboli (wielokąt) - moim skromnym zdaniem bardziej nie ma sensu sie rozczulać. Natomiast jest już nowy moduł przeznaczony do tych lamp (hybryd) oparty o diody XBD Cree - Powiem szczerze że zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie - takie małe pchełki a dają radę. Na pierwszy ogień poskładałem coś "na próbę" - to nie jest jeszcze ostateczny dobór ledów, może z czerwonego zupełnie zrezygnuję i odwróce proporcje żeby było więcej niebieskich - zobaczymy. Popatrzcie jaka różnica wielkości a świecą tak samo A tu porównanie do diody XTE (XPE/G/C mają ten sam rozmiar) - zobaczcie jakie maleństwo... (2.5x2.5mm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2013 Kolejne fotki tym razem większej sztuki - 4x39W w T5kach + 140W LED (3 kolory ) lampa w malowaniu czarnym.... Jeszcze na modułach z diodami XTE/XPE - Ta akurat bez modułu WiFi więc wersja "oszczędnościowa " ciąg dalszy nastąpi - następna będzie już na XBD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2013 następna wersja to nieco odchudzony i wydłużony klon poprzedniej - czyli 2x39 T5 + 140W Cree.... sorry za jakość fotek - nie było warunków ani sprzętu Teraz na warsztat jakieś 4x54W + 200 chyba pójdzie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2013 Oj bedzie sie dzialo Co raz wieksze i ladniejsze te lampki hehe Nie wiem czy moge tutaj zasmiecic troszke, ale mam jedno pytanie, a jezeli nie ma tego to fajnie by bylo jakby ktos napisal programik Pytanie: Czy jest jakis programik ze na sucho mozna sobie zrobic symulacje wschodow i zachodow plus kolorki ? Bo w kontrolerze tylko mozna ustawiac jak lampa jest podlaczona i wtedy zapisuje sie chyba do lampy, nie wiem do konca...A czy nie daloby rady zrobic jakiegos symulatora i mozna by bylo sobie gdzies na kompie zapisac a pozniej wgrac do lampki ? Jezeli jest to mozliwe to sorka za OT i prosilbym o linka, no i mozna by bylo usunac posta Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2013 niestety nie ma takiego symulatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2013 Szkoda bo fajnie by bylo sobie symulacje zrobic i wgrac do lapmki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2013 Ciąg dalszy reportażu - a w zasadzie mała zajawka. Pracuje właśnie bardzo intensywnie nad softem na Androida. Na początek prosty interface do sterowania lampami serii Galaxy.... Paczkę APK będzie można pobrać z FTPa wkrótce - na razie tylko jeden screen żeby rzucić temat i spytać was o "liste życzeń"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2013 coraz ładniejsze robisz te lampki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2013 dzięki - staram sie Waldek, staram.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach