Skocz do zawartości
seb

SeaFarm Gdańsk - aktualności

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie Kaszpirowski :o W myślach czyta :D

A tak poważnie to pomysł fajny i zrozumiałe, że może dotyczyć zwierząt, których te "chore" ceny nie zrujnują właściciela :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam rybki? :) Filmiki które kręciłes poszły gdzieś w świat czy tylko dla wlasnego użytku? :)

A tymczasem, dziś kolejna porcja ryb z ostatniej dostawy trafiła do zbiorników sklepowych i sklepu online, sporo ciekawostek, dziwolągów i straszydeł, zapraszamy :)

http://sklep.seafarm.pl/pl/c/Ryby/19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rybki fantastyczne. Żółtek próbował usadzić mojego 9 letniego hepatusa, ale tak jak zawsze hepatus uciekał przed wszystkim tak przy bezpośrednim pojedynku usadził żółtka aż miło. Kilka razy go pognał i potem już żółtek schodził hepatusowi z drogi. Byłem z niego dumny :-D.

Olivaceus od wczoraj jeszcze nabrał soczystszych kolorów, wygląda rewelacyjnie i nie żałuję rezygnacji z białobrodego.

Triostegus też pięknie się prezentuje :-), a do tego to bardzo pracowita rybka. Spędził prawie cały dzień na skubaniu glonów z tylnej szyby.

Pseudoanthias dispar w stadku 8 sztuk jeszcze się często nie pokazuje. Rybek nic nie goni, ale boją się większych ryb i czają się w jaskiniach :-). Do karmienia jednak wychodzą.

Doktorki, jak to doktorki, wkurzają inne ryby szukając na nich pasożytów, a że ich nie ma to pokolce gonią je po każdym większym ugryzieniu :-)

Ocellatus jak zobaczył samiczkę to aż zaniemówił :-) i tylko wachlarz rozwinął na grzbiecie, ale samiczka zlała go gęstym sikiem. Zobaczymy może to zwykły foch :-)

Magnifica, no cóż ta dała ciała. Po minucie już siedziała w kominie. Na razie dwie próby wyłowienia i .... dalej siedzi w kominie. Spróbuję jeszcze w nocy, a jak nie pójdzie to jeszcze mam pomysł, który zrealizuję jutro.

Koralowce wyglądają bajecznie i tym razem już dzisiaj wyraźnie widać, że im pasuje, podobnie, jak tym sprzed dwóch tygodni. Z 15 ryb wszystkie przeżyły pierwszy niebezpieczny okres. To już jest sukces.

Filmiki na razie przejrzałem z synem (zaczyna go to wciągać :-) ), ale będzie okazja je pokazać kilku zapaleńcom :-D także pójdą w świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli git :) I tak ma być ;)

A tymczasem... Wrzesień w pełni, czas wziąć się do roboty, poszerzamy ofertę, na pierwszy ogień stare, dobre, sprawdzone produkty Prodibio, zapraszamy :)

http://sklep.seafarm.pl/pl/searchquery/prodibio/1/full/5?url=prodibio

Zapraszamy tez na naszą stronę na Facebooku, tam zawsze znajdziecie najświeższe informacje i zdjęcia! :)

https://www.facebook.com/coralfarmpl

Pozdrawiam

Seb

Edytowane przez seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka, rzadkość, czyli hybryda A. leucosternon przy śniadaniu :)

Pozdrawiam

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od wczoraj jest, jeszcze ciepły :) Nowy numer Korala, póki co, jak dla mnie, najciekawszy, temat numeru to hodowla korali, jest jej poświęconych kilka artykułów, oprócz tego ciekawy artykuł o tym, jak prądy morskie przynoszą do wybrzeży USA w okolice Nowego Jorku typowo rafowe ryby i tamtejsi akwaryści po prostu sobie je łowią siatkami :) i wiele innych ciekawych rzeczy, warto mieć ten numer w swojej kolekcji :)

post-413-0-74512000-1378904879_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :)

Dziś do sklepu online trafiły nowe szczepki sps-ów, stare zostały zaktualizowane, w tej chwili oferta szczepek jest jak najbardziej aktualna, zapraszamy, tym bardziej że rusza promocja dotycząca szczepek "5-10-15", promocja jest prosta, kupując pięć szczepek dostajesz 5% rabatu, kupując dziesięć szczepek dostajesz 10% rabatu, a kupując piętnaście szczepek dostajesz 15% rabatu :) Promocja trwa do odwołania, zapraszamy osobiście i do sklepu online, szczepy oczywiście wysyłamy PKP, to na wypadek gdyby ktoś miał dla nas za daleko, a miał ochotę na prawdziwe, mocne, zdrowe, hodowlane szczepki :)

http://sklep.seafarm.pl/pl/c/Szczepki/96

Pozdrawiam

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff... Sporo się dzieje, na przykład

1235055_349685085166599_390545889_n.jpg

Kolejne wydarzonko to wczoraj w nocy do naszych zbiorników kwarantannowych trafiły nowe cudeńka, oto lista:

Ctenochaetus binotatus 
Ctenochaetus Strigosus "Yellow" - i na prawdę jest żółty :)
Acanthurus triostegus
Acanthurus leucosternon
Acanthurus Tennenti - duuuży, przepiękny 
Amblygibius Aurora
Anampses caeruleopuncatus
Anampses lineatus
Anampses meleagrides
Anampses twisti
Antennarius sp. - prześmieszny 
Arothron hispidus
Centropyge acanthops 
Chaetodon auriga
Chaetodon falcula
Chaetodon guttatissimus
Chaetadon Lineulatus
Chaetodon lunula
Chaetodon melannotus
Chaetodon xanthocephalus
Cirrhilabrus exquisitus
Paracheilliunius Mccoskeri
Coris gaimard
Ctnochaetus strigosus
Doryhamphus excisus
Ecenius midas
Forcipiger flavissmus
Gomphosus varius
Hologymnosus Doliatus
Labroides dimidiatus
Labropsis xanthonota
Lactoria diaphana - różki póki co małe  :)
Macropharyngodon bipartitus
Meiacanthus mossambicus
Naso lituratus
Nemateleotris manificia
Ostrcion sp. - Black - wielkości czereśni :) 
Ostrcion sp. - Yellow - wielkości dużej czereśni :) 
Paracanthurus hepatus - "Yellow Belly"
Paracheilinus carpenteri
Parupeneus yellow
Plagiotremus rhinorhyncus
Plectorhnchus pictus
Pomacanthus chrysurus - w młodocianym ubarwieniu
Pomacanthus imperator - w młodocianym ubarwieniu
Pomacanthus imperator adult - Orange Tail - w rozmiarze "Show" - nieprawdopodobny!
Pseudocheilinus hexataenia
Pseudojuloides cerasinus
Pterois antennata
Pterois radiata
Rhinecanthus aculeatus
Salarias fasciatus - "Red Fin" - czerwony brzeg płetwy grzbietowej
Taenianotus triacanthus
Zebrasoma desjardinii
Zanclus cornutus

I jeszcze nowy zwierzak zyskał miano zwierzaka dnia i wariacką cenę :)

http://sklep.seafarm.pl/pl/p/Centropyge-acanthops/1295

Pozdrawiam :)

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seb.

Na stronie sklepu masz bardzo słabo czytelne menu (kolor czcionki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema :)

Dzym, zanclusów jest sześć, pięć je, szósty ściemnia póki co jeszcze, zobaczymy czy zacznie, czy odejdzie na wieczną rafę. Bau, mówisz? Chodzi Ci o ta jasno niebieską? A jakby na granat zmienić? Czy o to Menu po lewej i ten kolor taki w sumie nie do końca czarny, raczej szary? Proszę o sugestie, śmiało, chodzi o to żeby było tak jak chcecie :)

Póki co, większość ryb z ostatniej dostawy juz je, jeszcze kilka dni i bedziemy je przekładać do zbiorników handlowych, a w międzyczasie do oferty sklepu trafiły odpieniacze, filtry przepływowe i przelewy Reef Octopus, ceny jak zwykle miodzio :)

Oprócz tego, zmieniliśmy produkt dnia, na ABCM Grotecha, produktu chyba przedstawiać nie trzeba, a teraz 500ml flaszkę można mieć już za 44zł! Co przy komplecie ABCM daje nam oszczędność 32 zł w stosunku do ceny wyjściowej :) myślę że łakomy kąsek, tym bardziej że powinien się znaleźć w każdej szafce :)

http://sklep.seafarm.pl/pl/promotions/1/full

Niezmiennie zapraszamy na naszą stronę na FB, tam codziennie coś sie dzieje, wszystkie aktualności, promocje na gorąco i bierząco :)

https://www.facebook.com/coralfarmpl

Pozdrawiam

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff... Właśnie skończyłem... Padam na pysk... Jutro niespodzianka, bądźcie czujni jak ważki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :)

Oto niespodzianka (część) :)

ofks.jpg

05ip.jpg

yt1a.jpg

mhj.JPG

d3do.jpg

epqy.jpg

itl2.jpg

oqlw.jpg

790r.jpg

q34s.jpg

srzq.jpg

pg4j.jpg

6yug.jpg

m8nw.jpg

u7kh.jpg

1nft.jpg

mpwo.jpg

c9aw.JPG

ijrn.jpg

tbh6.jpg

w1jy.jpg

42ag.jpg

8nqb.jpg

dks8.jpg

dks8.jpg

1f0z.jpg

om87.jpg

z1j0.jpg

it8x.jpg

Po niedzieli cyknę też lps-y,. dziś juz nie mam sił, a i one nie do końca napompowane :)

Pozdrawiam
Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, jak to dobrze, nie trzeba będzie do Warszawy jechać. Mam nadzieję, że je wymoczyłeś w Coral RX dip?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się ostatnio naciąłem i zaczynam dmuchać na zimne. Z " dzikusami" różnie bywa, tak mówią nigdy nie miałem. Jak znam życie do mojego powrotu i tak się wszystkich pozbędziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi