seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2013 Gemm tang? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rah 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2013 Normalnie Kaszpirowski W myślach czyta A tak poważnie to pomysł fajny i zrozumiałe, że może dotyczyć zwierząt, których te "chore" ceny nie zrujnują właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Wrzesień 2013 Jak tam rybki? Filmiki które kręciłes poszły gdzieś w świat czy tylko dla wlasnego użytku? A tymczasem, dziś kolejna porcja ryb z ostatniej dostawy trafiła do zbiorników sklepowych i sklepu online, sporo ciekawostek, dziwolągów i straszydeł, zapraszamy http://sklep.seafarm.pl/pl/c/Ryby/19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rah 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Wrzesień 2013 Rybki fantastyczne. Żółtek próbował usadzić mojego 9 letniego hepatusa, ale tak jak zawsze hepatus uciekał przed wszystkim tak przy bezpośrednim pojedynku usadził żółtka aż miło. Kilka razy go pognał i potem już żółtek schodził hepatusowi z drogi. Byłem z niego dumny :-D. Olivaceus od wczoraj jeszcze nabrał soczystszych kolorów, wygląda rewelacyjnie i nie żałuję rezygnacji z białobrodego. Triostegus też pięknie się prezentuje :-), a do tego to bardzo pracowita rybka. Spędził prawie cały dzień na skubaniu glonów z tylnej szyby. Pseudoanthias dispar w stadku 8 sztuk jeszcze się często nie pokazuje. Rybek nic nie goni, ale boją się większych ryb i czają się w jaskiniach :-). Do karmienia jednak wychodzą. Doktorki, jak to doktorki, wkurzają inne ryby szukając na nich pasożytów, a że ich nie ma to pokolce gonią je po każdym większym ugryzieniu :-) Ocellatus jak zobaczył samiczkę to aż zaniemówił :-) i tylko wachlarz rozwinął na grzbiecie, ale samiczka zlała go gęstym sikiem. Zobaczymy może to zwykły foch :-) Magnifica, no cóż ta dała ciała. Po minucie już siedziała w kominie. Na razie dwie próby wyłowienia i .... dalej siedzi w kominie. Spróbuję jeszcze w nocy, a jak nie pójdzie to jeszcze mam pomysł, który zrealizuję jutro. Koralowce wyglądają bajecznie i tym razem już dzisiaj wyraźnie widać, że im pasuje, podobnie, jak tym sprzed dwóch tygodni. Z 15 ryb wszystkie przeżyły pierwszy niebezpieczny okres. To już jest sukces. Filmiki na razie przejrzałem z synem (zaczyna go to wciągać :-) ), ale będzie okazja je pokazać kilku zapaleńcom :-D także pójdą w świat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Wrzesień 2013 (edytowane) Czyli git I tak ma być A tymczasem... Wrzesień w pełni, czas wziąć się do roboty, poszerzamy ofertę, na pierwszy ogień stare, dobre, sprawdzone produkty Prodibio, zapraszamy http://sklep.seafarm.pl/pl/searchquery/prodibio/1/full/5?url=prodibio Zapraszamy tez na naszą stronę na Facebooku, tam zawsze znajdziecie najświeższe informacje i zdjęcia! https://www.facebook.com/coralfarmpl Pozdrawiam Seb Edytowane 6 Wrzesień 2013 przez seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2013 Ciekawostka, rzadkość, czyli hybryda A. leucosternon przy śniadaniu Pozdrawiam Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Wrzesień 2013 Już od wczoraj jest, jeszcze ciepły Nowy numer Korala, póki co, jak dla mnie, najciekawszy, temat numeru to hodowla korali, jest jej poświęconych kilka artykułów, oprócz tego ciekawy artykuł o tym, jak prądy morskie przynoszą do wybrzeży USA w okolice Nowego Jorku typowo rafowe ryby i tamtejsi akwaryści po prostu sobie je łowią siatkami i wiele innych ciekawych rzeczy, warto mieć ten numer w swojej kolekcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2013 Cześć Dziś do sklepu online trafiły nowe szczepki sps-ów, stare zostały zaktualizowane, w tej chwili oferta szczepek jest jak najbardziej aktualna, zapraszamy, tym bardziej że rusza promocja dotycząca szczepek "5-10-15", promocja jest prosta, kupując pięć szczepek dostajesz 5% rabatu, kupując dziesięć szczepek dostajesz 10% rabatu, a kupując piętnaście szczepek dostajesz 15% rabatu Promocja trwa do odwołania, zapraszamy osobiście i do sklepu online, szczepy oczywiście wysyłamy PKP, to na wypadek gdyby ktoś miał dla nas za daleko, a miał ochotę na prawdziwe, mocne, zdrowe, hodowlane szczepki http://sklep.seafarm.pl/pl/c/Szczepki/96 Pozdrawiam Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Wrzesień 2013 Ufff... Sporo się dzieje, na przykład Kolejne wydarzonko to wczoraj w nocy do naszych zbiorników kwarantannowych trafiły nowe cudeńka, oto lista: Ctenochaetus binotatus Ctenochaetus Strigosus "Yellow" - i na prawdę jest żółty Acanthurus triostegusAcanthurus leucosternonAcanthurus Tennenti - duuuży, przepiękny Amblygibius AuroraAnampses caeruleopuncatusAnampses lineatusAnampses meleagridesAnampses twistiAntennarius sp. - prześmieszny Arothron hispidusCentropyge acanthops Chaetodon aurigaChaetodon falculaChaetodon guttatissimusChaetadon LineulatusChaetodon lunulaChaetodon melannotusChaetodon xanthocephalusCirrhilabrus exquisitusParacheilliunius MccoskeriCoris gaimardCtnochaetus strigosusDoryhamphus excisusEcenius midasForcipiger flavissmusGomphosus variusHologymnosus DoliatusLabroides dimidiatusLabropsis xanthonotaLactoria diaphana - różki póki co małe Macropharyngodon bipartitusMeiacanthus mossambicusNaso lituratusNemateleotris manificiaOstrcion sp. - Black - wielkości czereśni Ostrcion sp. - Yellow - wielkości dużej czereśni Paracanthurus hepatus - "Yellow Belly"Paracheilinus carpenteriParupeneus yellowPlagiotremus rhinorhyncusPlectorhnchus pictusPomacanthus chrysurus - w młodocianym ubarwieniuPomacanthus imperator - w młodocianym ubarwieniuPomacanthus imperator adult - Orange Tail - w rozmiarze "Show" - nieprawdopodobny!Pseudocheilinus hexataeniaPseudojuloides cerasinusPterois antennataPterois radiataRhinecanthus aculeatusSalarias fasciatus - "Red Fin" - czerwony brzeg płetwy grzbietowejTaenianotus triacanthusZebrasoma desjardiniiZanclus cornutus I jeszcze nowy zwierzak zyskał miano zwierzaka dnia i wariacką cenę http://sklep.seafarm.pl/pl/p/Centropyge-acanthops/1295 Pozdrawiam Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Wrzesień 2013 Seb jaka cena ? Zanclus cornutus i czy coś je ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Wrzesień 2013 Seb. Na stronie sklepu masz bardzo słabo czytelne menu (kolor czcionki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Wrzesień 2013 Siema Dzym, zanclusów jest sześć, pięć je, szósty ściemnia póki co jeszcze, zobaczymy czy zacznie, czy odejdzie na wieczną rafę. Bau, mówisz? Chodzi Ci o ta jasno niebieską? A jakby na granat zmienić? Czy o to Menu po lewej i ten kolor taki w sumie nie do końca czarny, raczej szary? Proszę o sugestie, śmiało, chodzi o to żeby było tak jak chcecie Póki co, większość ryb z ostatniej dostawy juz je, jeszcze kilka dni i bedziemy je przekładać do zbiorników handlowych, a w międzyczasie do oferty sklepu trafiły odpieniacze, filtry przepływowe i przelewy Reef Octopus, ceny jak zwykle miodzio Oprócz tego, zmieniliśmy produkt dnia, na ABCM Grotecha, produktu chyba przedstawiać nie trzeba, a teraz 500ml flaszkę można mieć już za 44zł! Co przy komplecie ABCM daje nam oszczędność 32 zł w stosunku do ceny wyjściowej myślę że łakomy kąsek, tym bardziej że powinien się znaleźć w każdej szafce http://sklep.seafarm.pl/pl/promotions/1/full Niezmiennie zapraszamy na naszą stronę na FB, tam codziennie coś sie dzieje, wszystkie aktualności, promocje na gorąco i bierząco https://www.facebook.com/coralfarmpl Pozdrawiam Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Ufff... Właśnie skończyłem... Padam na pysk... Jutro niespodzianka, bądźcie czujni jak ważki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Cześć Oto niespodzianka (część) Po niedzieli cyknę też lps-y,. dziś juz nie mam sił, a i one nie do końca napompowane Pozdrawiam Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Super, jak to dobrze, nie trzeba będzie do Warszawy jechać. Mam nadzieję, że je wymoczyłeś w Coral RX dip? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Jacuś, więcej wiary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Ale piękne. Kiedy otwierasz filie na śląsku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Ja się ostatnio naciąłem i zaczynam dmuchać na zimne. Z " dzikusami" różnie bywa, tak mówią nigdy nie miałem. Jak znam życie do mojego powrotu i tak się wszystkich pozbędziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach