mareko1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2013 Witam, Mam do Was pytanie - dla Was zapewne łatwe a dla mnie nie do końca.... Otóż chodzi mi o podłączenie pompy obiegowej o średnicy króćca 16mm z przelotem 25mm. Rozumiem, że z pompy mam dać wąż 16 mm, póżniej łącznik węża 16mm, i co dalej? Czy póżniej ma iść: rura 16mm-redukcja 16x20mm- rura20mm-redukcja 20x25mm-rura 25mm-przelot? Dobrze to rozumuję? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2013 Hey Napisz jaką masz pompę ? Nie ma tam przejściówki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flipper 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2013 Ważne pytanie wyżej, jaka to pompa?Chyba są dostępne redukcje z 25 mm na 16 mm. Wklej redukcje na rurę, do niej krócieć i połącz wężem z króćcem pompy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2013 Pompy jeszcze nie kupiłem, mam zamiar kupić tą: http://erybka.pl/product-pol-5768-H2Ocean-Flow-Pump-3000.html . Myślałem jeszcze nad EHEIM Compact 3000, ale cenowo zdecydowanie bardziej mi odpowiada ta pierwsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flipper 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2013 Faktycznie różnica w cenie dość znaczna. Nie miałem do czynienia z pompami H2Ocean więc niewiele mogę powiedzieć. Eheim to sprawdzona i solidna marka. Obok Eheima z podobną ceną jest jeszcze AquaBee UP3000, też szeroko stosowana pompa.Za około 250 zł możesz też dostać New Jet'a 3000 od Aquarium Systems.Nie wiem jak tam wyglądają rozmiary króćców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2013 Do przelotu podoklejaj redukcje az dojdziesz do tej samej srednicy co wyjscie z pompy. Polaczysz to wezem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach