kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2013 Witam,dzis daję oto ten wątek ponieważ próbowałem ,,otrzymać" informacji na temat sumpa na PRIV. i chciałem dodać zdjęcie ale ciągle nie dało rady się osiągnąć. Więc się pytam czy może być taki ,,układ" w sumpie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2013 Pomiędzy pompą, a żywą jest wąska komora, którą ciężko będzie sprzątać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2013 Aha,dzięki A SUMP nawet dobrze zaplanowany? A ile cm szerokości mi polecasz 5cm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 (edytowane) Ulepszyłem plan Akwarium około 90L dokładnie 94L Solniczka 150L. Widok z góry:D SUMP 90l.bmp legenda do sumpa 90l.bmp Edytowane 4 Maj 2013 przez kondzio20005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 To jeszcze jedno pytanie, ale ważne: czy w przypadku braku zasilania sump przyjmie cały spad wody z góry? PS. Kondzio jaki jest projekt góry (akwa) i ile będzie z niego wolnego spadu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 (edytowane) Eh tego to to nie wiem Dopiero rozmyślałem jak zrobić sumpa a na to pytanie niestety nie moge odpowiedzieć A co musi być przy braku prądu,i będzie duży spad wody? Musi być wysokie akwarium ? Edytowane 4 Maj 2013 przez kondzio20005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 Jakie masz wymiary akwa i czy są kominy, czy komin jeden? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2013 (edytowane) Wymiary akwarium : 60cmx40cmx40cm. Chyba nie będzie, nie wiem jeszcze :/ Jednak będzie tylko że będzie osadzony w środku o jak woda będzie pompowana do akwarium Sory do są wymiary sumpa. A akwarium 150l. Wymiary nie wiem Jakie będą takie będą Jednak nie będzie komina bo czytałem że trzeba wiercić dziury w akwarium 0_o Edytowane 4 Maj 2013 przez kondzio20005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2013 kondzio20005 - czy ty wogóle coś czytałeś na temat ? jak nie chesz dziór w akwa zapodaj pudełko przelewowe pocztaj potem zadawaj pytania lub podejdz do kogoś kto ma morskie na pogawętkę - bedzie łatwiej zrozumiec temat p.s po za tym rozrysowałeś schemat sumpa "kanawołego" na pewno ten masz na myśli ? widziałem taki sump u znajomego trochę kłopotiwy temat chyba że miałeś włąśnie problem - mały sump i chciałeś wydłużc przepływ wody w sumpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondzio20005 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2013 No miałem problem z małym do rozplanowania a akwarium morskiego nikt nie ma w moim mieście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach