Skocz do zawartości
chickend

Gdzie w niemczech ślimaki berghia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w okolicach szczecina i może ktoś z forumowiczów podpowie gdzie w odległości do 200km znajde w niemczech ślimaki berghia ? Może być też w okolicy berlina.

Szukałem w necie i znalazłem ślimaki ale bardzo daleko - na dole niemiec - odpada.

Thx.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na choinke ci te slimaki ?..

ludziska sie naczytaja SF potem stwarzaja jakies niebianskie teorie o skutecznisci i sposobach.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na choinke ci te slimaki ?..

ludziska sie naczytaja SF potem stwarzaja jakies niebianskie teorie o skutecznisci i sposobach.............

a na to, jak inne wszystkie metody już zawiodły, poza gotowaniem skały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem te cuda za parę ładnych stówek - chyba 3 czy 5 szt. (nie pamietam bo było to jakiś czas temu). Z mojego doświadczenia - równie dobrze było te pieniądze wyrzucić.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, jak 5 takich slimakow stworzy "szwadron smierci" to hoho... tyle moga razm zdzialac ;))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy ale u mnie pożywienia dla tych ślimaczków nie było za wiele... więc mając nawet coś karmy nie pokazały swej "wielkości"...  a nawet miały być nie zjadalnymi przez innych mieszkańców zbiornika..... d*pa przez wielkie D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy ale u mnie pożywienia dla tych ślimaczków nie było za wiele... 

no właśnie dlatego nie bierze się zwierzaków, które się tylko tym żywią, bo w takim szkle z kilkoma aiptasiami to te 5 ślimaków zdechło z głodu albo je zmieliły pompy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie odwrotnie - aptasia jest i była - więc mogły się wykazać. I wpusciłem je dokładnie na te różyczki. Zero efektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jeśli aiptasia była duża, a ślimaki małe to nic nie dały rady zrobić...i taka to dziwna zależność :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miały i duże i małe. Nie zeżarły nic. Zresztą - gdzie widzisz tę zależność? Ślimak w ogródku wpierdzeli i małą i dużą sałatę istotna jest tylko kwestia czasu. U mnie do dziś to miały go w nadmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jest zależność, to "podobnie" jak z krewetkami, dużych nie ruszą a małe zeżrą...a poza tym jak  ślimak ma powiedzmy 0,5cm a aiptasia ma z 3-4 wysokości to ja cudów bym nie oczekiwał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi