mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 (edytowane) No kurde nie wierzę !! coś chyba się wzięli do roboty nasi kochani pocztowcy Edytowane 16 Kwiecień 2013 przez mariuszduch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 a oto "czarnuch" do kompletu czytaj zdjęcia lampy w wersji malowanej na czarno. Zewnętrzna antena była konieczna - obudowa zamknięta + zasilacze w środku, uziemienie i ekran tak doskonale tłumi sygnał że bez anteny na 30cm od lampy "normalny" akces point TP-Linka nie widzi modułu WiFi, a moduł nie słyszy APka... Z bluetooth to samo tak że patyk stał się niezbędny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 "czarnuch"... - fajne malowanie tej czarnej, podoba mi się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 Jest jeszcze wersja "biełyje rozy" ten czarny struktura - wygląda fajnie też mi się podoba ale kurna trzeba ze szmatką latać ostro bo paluchy widać strasznie. BTW - najlepsze do takich rzeczy są takie rękawice - wycierają do połysku wszystkie smugi, z plexi, szkła czy tej farby i to na sucho bez żadnej chemii czy wody http://srodki-czystosci.eu/pl/p/Rekawica-dwustronna-mikrofibra-typu-chenille-ze-sciagaczem/161 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 Jak to obudowa z kwasiaka to pomysle Leszek moze o nie malowaniu i np. satynowaniu golej blachy, szkoda chowac pod farba kwasiak. Pozniej w trakcie uzytkowania raz na jakis czas przelciec 'skoczem' i jak nowa. P.S. Nie chcesz moze mojego ps bp xm140 zamienic na cos ze swojej stajni;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 przerabiałem już i tą wersje i jednak farba wydaje mi się lepszym rozwiązaniem... zamienić? a co ja potem z tym xm'em zrobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 (edytowane) A Leszku sorry za mały off top, ale czy jest możliwość zamontowania w tym ustrojstwie twojego komputera? Soft ze stajni PS to porażka, a na aktualizacje trzeba czekać wieki. Chyba, ze jest możliwość wgrania twojego oprogramowania do oryginalnego komputera? Edytowane 17 Kwiecień 2013 przez kotangch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 To drugie jest jak najbardziej wykonalne - Mógłbym zrobić konwersję mojego softu na te platformę ale musiałbym ją mieć choć na dzień żeby dopasować w programie ustawienia sprzętowe. Kolejna sprawa - nie mam pojęcia jak to wygląda zgodnie z prawem - czytaj co by w PS na to powiedzieli - jeśli miałaby być z tego jakaś wojna to nie wchodzę w taki interes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 @kotangch - poprostu sprzedaj starą lampę i kup co Ci pasuje od @loccutus'a. Wszak nie jest tajemnicą że wszyscy używają tych samych ledów - więc kwestia ich sterowania, jeżeli tamta Ci nie pasuje - bierz co lubisz. Ja od 3 lat mam lampy od Lecha - od modelu MK1. Wszystkie mam i każda z nich robi robotę. ANI RAZU nie były w naprawie - to o czymś świadczy:) Wieszasz nad akwa - zapominasz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 hm.. te pierwsze lampy pod względem rozwiązań do tych obecnych to jak 800XL do Pentiuma 1 kawał drogi to przeszło i niestety nie zawsze było tak idealnie jak piszesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 @loccutus... jakby za skromność rozdawano Oskary, to pierwsze miejsce masz murowane... albo conajmniej drugie;) A inne kolorki lampek być mogą - - w takiej fakturce? p.s. atari 800xl to bardzo porządna maszyna - więc sobie wypraszam... i @sushi na pewno też!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 No bo nie raz człowiek dał d... i nie ma co maślić. A porządne maszyny to były Amigi - i wiem że chłopaki z Atari ten projekt obczaili więc proszę mi tu do mojego obozu z Suchym krucjaty nie zapowiadać - chyba że plan jest popić za stare dobre czasy i dysputować na temat wyższości TOSu nad Workbenchem i na odwrót to do Lipna zapraszam Kolorki inne - niema sprawy - najmniejsze opakowanie proszku 5 kilo, starczy na lamp milion, 30zł/kg netto. Kupujesz "swoją" farbe i chłopaki malują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 żeby nie było że OT jedziemy w twoim własnym temacie to: MK1 - fakt, wygląda jak pancerna pucha - ale robi robotę, na BT działa i cokolwiek się jej nie włączy - chmurki, burza itd - działa elegancko. Więc nie ma co narzekać MK2 był krótką wersją a MK3 to poezja:) W reszcie lampionów - intuicja (lub telefon do przyjaciela) i wsio gra - czego chcieć więcej? p.s. jeszcze raz napisz o amidze pochwalne słowa, to wywalę numer telefonu i utopię w gnojówce!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 czego chcieć więcej? przełącznika Kickstartów wiesz jak mi sie łapy trzęsły jak montowałem takiego w swojej ukochanej CDTV? A co do lamp - MK3 zdecydowanie najfajniej się montuje to prawda. Ale za ciężka i to dużo za ciężka... dlatego ewolucja poszła w kierunku odchudzana i jest o wiele lepiej - większa powierzchnia doświetlana a masy mniej o 2/3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2013 Dzieki Dzieki Leszku czarnuszek za...isty zamontowany działa nowy dizajn udany całkiem inny zbiornik w pozytywna strone POLECAM wszyskim PS. W UMÓWIONYM TERMINIE BEZ NIESPODZIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2013 (edytowane) No bo nie raz człowiek dał d... i nie ma co maślić. A porządne maszyny to były Amigi - i wiem że chłopaki z Atari ten projekt obczaili więc proszę mi tu do mojego obozu z Suchym krucjaty nie zapowiadać - chyba że plan jest popić za stare dobre czasy i dysputować na temat wyższości TOSu nad Workbenchem i na odwrót to do Lipna zapraszam Lechu, porownywanie TOS-a do DOS-a 2.5 z XL-ki to jak porownywanie Cokreinowskiego Fenixa do szescianu Borga inna technologia ))) lampa przepancerna, koniecznie biala i koniecznie z T5-kami i KONIECZNIE z Twoim softem !!!!!! kto ma, ten wie, ze softu nic nie przebije Dominik, moze wbijemy sie w wakacje do locutusa i zrobimy jakies retroparty )))))) zerknij jeszcze tu: http://allegro.pl/atari-xf551-stacja-dyskietek-do-8-bit-box-komplet-i3174174109.html ) Edytowane 18 Kwiecień 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2013 OT: Ja bym proponował jakos tak wycyrklować termin coby juz być w posiadaniu 12tej cześci wiadomego filmu i seansik odpalić sądze że w tak zacnym gronie można by dodatkowo wychylić szklane jakiej andoriańskiej wódy - za zdrowie Uhury oczywiście Artur widze z lampy zadowolony - ciesze się że dotarła w całości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2013 Ty, rozowy, nie przesadzaj )))) biala i ziemska z kartofli ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach