Skocz do zawartości
Miklas

Hepatus - guzy/zgrubienia w okolicy brzucha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Powiedzcie mi czy takie dziwne zgrubienia w dolnej części u małego hepatusa to coś czym trzeba się martwić?? Hepatus ma średnice mniej więcej 5 złotówki, jest u mnie prawie 2 tygodnie i zachowuje się bez zarzutu, przyjmuje pokarm, podjada ze skałek i szyby glony, pływa to tu to tam, na noc chowa się do upatrzonej jamki. Takie guzy ma od początku, w sklepie nie zwróciłem na to uwagi, było ich kilkanaście w akwarium i po prostu poprosiłem o wyłowienie któregoś, bez wyraźnego wskazania.

DSC_0010_small.jpg

DSC_0009_small.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żartem - to nosi obcego w sobie. poważnie - to nie jest normalne. (chyba że mutant jakiś). Może nosi w sobie jakieś pasożyty. Jak wyjdą z niego to po sprawie będzie dla niego. Ale co będzie z innymi rybami? Wszystko zależy co to za dziwactwo. Ichtiologa i to od morskich chyba tu trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie nie ma się czym obawiać miałem podobnie teraz grubasek jest opływowy:) Tez po sklepie był taki zamorzony, a teraz śmiga jak beczka po akwarium:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo i mam nadzieję, że jem ma rację i obędzie się bez drastycznych scen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi