Miklas 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2013 Witam. Powiedzcie mi czy takie dziwne zgrubienia w dolnej części u małego hepatusa to coś czym trzeba się martwić?? Hepatus ma średnice mniej więcej 5 złotówki, jest u mnie prawie 2 tygodnie i zachowuje się bez zarzutu, przyjmuje pokarm, podjada ze skałek i szyby glony, pływa to tu to tam, na noc chowa się do upatrzonej jamki. Takie guzy ma od początku, w sklepie nie zwróciłem na to uwagi, było ich kilkanaście w akwarium i po prostu poprosiłem o wyłowienie któregoś, bez wyraźnego wskazania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2013 żartem - to nosi obcego w sobie. poważnie - to nie jest normalne. (chyba że mutant jakiś). Może nosi w sobie jakieś pasożyty. Jak wyjdą z niego to po sprawie będzie dla niego. Ale co będzie z innymi rybami? Wszystko zależy co to za dziwactwo. Ichtiologa i to od morskich chyba tu trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jem 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2013 Spokojnie nie ma się czym obawiać miałem podobnie teraz grubasek jest opływowy:) Tez po sklepie był taki zamorzony, a teraz śmiga jak beczka po akwarium:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2013 Mam to samo i mam nadzieję, że jem ma rację i obędzie się bez drastycznych scen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach