Skocz do zawartości
kondzio20005

Reefmax XL?

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem że wyszła nowa wersja Aguaela reefmax XL?

Ktoś ma już ten zestaw?

Co sądzicie o tym?

Ile kosztuje ta wersja reefmaxa XL Aquael?

Edytowane przez kondzio20005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.beatinaqua.cz/eshop/eng/aquarium-set-aquael-reefmax-xl

Największą - dosłownie i w przenośni - nowością  tego sezonu będzie jednak zestaw AQUAEL REEFMAX XL do zakładania dużych zbiorników morskich. To kompletny, potężny (ok. 400 l pojemności, wymiary zbiornika 100x70x55 cm) zestaw akwariowy zintegrowany z szafką i systemem filtracyjnym ukrytym w sumpie. Nowoczesna pompa obiegowa zapewnia sprawną cyrkulację wody, zaś system hydrauliki z rewizją i zaworami gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania. Pokrywa – wyposażona w osiem świetlówek T5 39 W oraz aktyniczne oświetlenie ledowe - posiada unikalny system automatycznego chłodzenia eliminujący konieczność stosowania kosztownej i energochłonnej chłodziarki. Zestaw jest sterowany elektronicznie za pomocą dużego, 7-calowego panelu dotykowego zapewniającego zamieszkującym go zwierzętom najwyższy komfort życia. Pierwsze egzemplarze produkcyjne AQUAEL REEFMAX XL są  już w siedzibie firmy w Warszawie i lada dzień trafią do wybranych sklepów zoologicznych.
6.jpg
Siedmiocalowy panel dotykowy zestawu AQUAEL REEFMAX XL to prawdziwe „centrum dowodzenia” sterujące oświetleniem, wentylacją i ogrzewaniem

https://www.google.pl/search?q=reefmaxa+XL+Aquael&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=uYpmUdylNsqq4ATU2oCYBQ&biw=1024&bih=605&sei=R4xmUZyyHqjT4QTbrYHYBw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jak kupie 10" ekran dotykowy to moje zwierzeta beda mialy jeszcze lepiej ?? czy tez chodzi o konkretnie TEN 7" ?

ale brednie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jak kupie 10" ekran dotykowy to moje zwierzeta beda mialy jeszcze lepiej ?? czy tez chodzi o konkretnie TEN 7" ?

ale brednie.......

no i to za jaką kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie odchodza od oswietlenia t5 i przechodza na LEDy a tu walneli swiatełko 8x39w,kto to kupi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie odchodza od oswietlenia t5 i przechodza na LEDy a tu walneli swiatełko 8x39w,kto to kupi?

Fanatyk lub zboczeniec :) bez urazy oczywiscie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie niema co się napędzać. Ostatnio byłem na Krasnowolskiej i grzecznie zapytałem o nowy wytwór,chciałem obejrzeć to cudo. Niestety nawet na terenie firmy nie można było go obejrzeć. Zwyczajnie niema go, na pytanie kiedy będzie w sprzedaży dostałem odpowiedź że nie wiadomo.

Myślę więc że XL zostanie tylko jako prototyp pokazowy, poza tym ponad 30.000 plnów to trochę sporo biorąc pod uwagę jego całe wyposażenie.

Najlepiej poczekać na info od pana Pawła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ściema ale w naszym kraju niema tego cudu techniki. Tym bardziej w wytwórni. Tak na marginesie na stronce jest informacja że nie mają na stanie,więc zawsze mogą się wytłumaczyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składasz zamówienie oni wysyłają zamówienie a fabryka składa na szybciocha :P Tak serio nie mam pojęcia jak to działa. W wielu sklepach niby można coś kupić a w rzeczywistości jest to bzdura i potem sklep odpowiada że produkt jest niedostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dla tego warto piętnować sklepy przedstawiające towary ( w tym ryby/korale ) których nie mają na stanie. Pod fotką winien być nr artykułu który ja falco chcę nabyć a nie fotka danego gatunku z internetu która nie prezentuje tego co sprzedający ma do zaoferowania. To w moim przekonaniu jest oszustwem reklamowym i my nabywcy winniśmy to piętnować. Handlują - zarabiają - to niech pokazują towar którym dysponują a nie którym by chcieli dysponować. Winniśmy wymusić by oferta "zdjęciowa" odpowiadała towarowi posiadanemu przez sprzedającego. Piętnujmy to. Bez takiego stosunku sami napędzamy kasę cwaniakom co nic nie mają oprócz strony internetowej i zarabiają na pośrednictwie. Dbajmy o tych co inwestują w rozwój sprzedaży cwaniaków sami winniśmy piętnować by wykluczyć ich z rynku. Resztę zrobi konkurencja pomiędzy sklepami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu i tak i nie .

Załóżmy że chcę założyć sklep akwarystyczny .

Mam powiedzmy 20 tyś zł 

Ale żeby mieć sklep zaopatrzony potrzebuje 200 tyś .

To co mam zrobic ? zrezygnować czy dać możliwości zakupu wszystkiego tylko wydłużyć czas oczekiwania ? 

ps. kwoty są czysto teoretycznie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.weź kredyt by być wiarygodnym

2. daj se spokój

3. informuj kupujących że czas oczekiwania jest taki i taki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie myślę że z "żywym" towarem jest tak a nie inaczej, sprzedany,padł ale był.Podejrzewam że nie zawsze ludzie prowadzący sklepy online są w stanie nadążyć z uaktualnieniem stanu na swoich stronach. Całkiem inaczej sprawa się ma ze sprzętem. Produkt którego niema fizycznie a jest dostępny w sklepie internetowym dla mnie nie istnieje. Opisałem sytuację z tym nieszczęsnym RM xl bo byłem na miejscu i pytałem pana X

Następny pan X powiedział nawet że prawdopodobnie nie będzie tego w sprzedaży a tym bardziej w produkcji

Żenująca sytuacja kiedy rodzima firma olewa swoich krajan a ludzi z $$$ zza Odry obdarza swoimi niesamowitymi produktami.

Wracając do żywego inwentarza ciężko chyba by było na bieżąco prowadzić sklep internetowy zgodnie z fizyczną zawartością zbiorników w stacjonarnym sklepie. Chyba żeby poprosić elektronicznego geniusza o system zliczający obsadę i automatyczną aktualizację pozycji online :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi