R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2013 jasne niema co dokładać skały jest ok dojdą korale to będzie całkiem inaczej wygladać napisz lepiej jak tam się maja cztery malutkie fridy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2013 A Fridy rosną jak na drożdżach i cały czas pływają. W ogóle się nie chowają, dopiero na noc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 Tak przy okazji cykania zdjęć cyknąłem zdjęcie mojej ukochanej parce babek Valenciennea puellaris, wszędzie pływają razem i nie odstępują się nawet na 5 cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 To dopiero uwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroglider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2013 (edytowane) jak zdrowo obsadzisz zbiornik jeszcze je przeklniesz nie raz pozdr.Jarek Edytowane 22 Listopad 2013 przez jaroglider Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2013 Jarku, miałem taką wcześniej ze dwa lata i byłem zadowolony - była grzeczna, lecz złośliwa i uparta. No, ale teraz mam parkę Zobaczymy, mam nadzieje że się mylisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Marzec 2014 Dawno nic nie pisałem. Po wczorajszym udanym spotkaniu w Rybniku do mojego baniaczka trafiło sześć nowych szczepek korali. Cztery SPSy i 2 LPSy: Jak to u mnie zdjęcia nie najlepszej jakości bo robione telefonem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2014 Dawno nic nie pisałem bo akwarium powoli dochodziło do siebie po ospie jaką zafundował mi Białobrody która pociągła za sobą całą obsadę. Sprzed katastrofy zostały tylko dwie ryby ( Hepatus i Xanthurum ). Do tego parametry poszybowały w górę ( Białobrodego i kilku innych ryb do teraz nie znalazłem ), No3 było 100, a Po4 0,59 Obecnie No3 spadło już do 10, a Po4 utrzymuje się na stałym poziomie 0,03 co mnie bardzo cieszy. Powoli zaczynam też zasiedlać akwarium koralami LPS i SPS i pozbywać się korali miękkich. Na prośbę kilku osób - Sumpownia: W sumpie kręcą się kulki w Sebastkowym filterku ( naprawdę polecam - rewelacyjny filterek ), Siporax, trochę skały którą potem tne na kawałki i używam jako podstawek, odpieniacz i co jakiś czas wymieniany węgiel z skarpecie. Dodatkowo dozuje Balinga i wódkę ( 4 ml ) Podmiany co tydzień ( lub dwa jak muszę w weekend iść do pracy ) obecnie na soli AF Reef Salt. I na koniec zdjęcie całości jak zwykle robione telefonem: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 Takie z dzisiaj robione na szybko telefonem, ale fajnie wyszło i mi sie podoba więc wstawiam: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 super, fajowo Ci wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroglider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 no teraz już widać progres na plus i widze że białobrody pomyka po zbiorniku. pozdr.Jarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 No pomyka, trochę miałem obawy, ale żona się uparła i znowu na urodziny kupiła białego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 Fajnie złapałeś dwie babeczki w lewym dolnym rogu. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2014 Fajnie złapałeś dwie babeczki w lewym dolnym rogu. PK One tak cały czas, nie opuszczają się na więcej jak 5 cm. No chyba że samiczka zakopuje się na dwa - trzy dni to wtedy samczyk sam pływa. Ale jak są poza norką to zawsze razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Czerwiec 2014 bardzo dajne czyste ze świetnym tłem akwarium ta minimalna ilość skały też ma coś w sobie zbiornik ma smak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2014 Moje dwa nowe nabytki: Acanthurus Olivaceus ( nazwany przez moja żonę - Oli ) oraz Siganus Vulpinus czyli popularny Borsuk i tak został nazwany przez mojego 7-letniego synka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2014 Moje dwa nowe nabytki: Acanthurus Olivaceus ( nazwany przez moja żonę - Oli ) oraz Siganus Vulpinus czyli popularny Borsuk i tak został nazwany przez mojego 7-letniego synka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2014 hehe oli świetna ryba niedoceniana,a jak się wybarwi to przypomina achillesa ze swoją pomarańczową wstawką też nabyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach