Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2013 No i kluczowy jest chyba tekst: Shaking the cuvette can generate bubbles, causing higher readings. To obtain accurate measurements, remove such bubbles by swirling or by gently tapping the cuvette" Bardzo ładnie wyjaśnione jest wszystko. O tłumaczeniach czegokolwiek z j.angielskiego, a w szczególności instrukcji można by napisać całe opasłe tomiska, niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2013 PS. Oczywiście jeżeli to twoje tłumaczenie faktycznie dotyczy HI713 Jeszcze raz sprawdziłem, jak byk HI 713. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2013 Hanna Polska ma jeszcze inne grzech,kiedyś kupiłem nowe fiolki i zaznaczona kreska 10ml była niższa od oryginału o jakieś 5mm poza tym kupiłem u nich nowe korki do fiolek i nie da się ich włożyć do buteleczek bo są za duże.Ja nalewam jak co strzykawką wodę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2013 Hanna Polska ma jeszcze inne grzech,kiedyś kupiłem nowe fiolki i zaznaczona kreska 10ml była niższa od oryginału o jakieś 5mm poza tym kupiłem u nich nowe korki do fiolek i nie da się ich włożyć do buteleczek bo są za duże.Ja nalewam jak co strzykawką wodę. Widziałem na zlocie osobiście ten babol z fiolką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Panie i Panowie. Zbliża się czas na testy długofalowe Jeszcze jest czas na omówienie tego tematu. Podajcie swoje sugestie odnośnie sposobu przeprowadzenia testu Później będzie mniej krytyki odnośnie metodologii i interpretacji wyników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Ja ze swej strony tylko powtorzę i porszę abyście wzieli to pod uwagę: "Czy mogę prosić, aby przy następnym teście, w przypadku produktu po4x4, zastosować 2 próbki? - jedną wagowo identyczną z pozostałymi, a jedną "wagowo" czterokrotnie mniejszą? - bardzo ciekawi mnie wynik, i pewnie nie tylko mnie." "Proponuję również aby do filtrów przepływowych dodać na wierzch jakieś gąbki, coby adsobery nie wypadały poza strumień cyrkulacji wody?" Z góry dziękuję ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Ja nie mam zastrzezen. Moze troszke slabiej wstrzasac a na koniec pobujac aby usunac babelki. Czyli tak jak w instrukcji testu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Jestem w trakcie przygotowań. Bez osób z forum testy się by nie odbyły! Szczególnie dziękuję za wsparcie Dyzmie - bez niego ten eksperyment nie wyszedłby wcale. Dodatkowo mocno mnie wsparł @Tester i @BAU. Włącza się jeszcze @kapuhy. Jak kogoś pominąłem to przepraszam. Na dzień dzisiejszy mam: - adsorbery (JanuszD, luft, marcinus (marcin1982), reszta własne) w sumie z 15, a będę miał więcej - 8 pompek od Grzegorza Dyzmy - 15 litrowe jednakowe wiadra z Castoramy (8 szt.) z dekielkami, aby się komuś niejednorodnośc nie podobała ;-) - tester pH i temperatury - preparat fosforu (dihydrofosforan sodu) - waga do 200g +/- 0,1g - masa różnych gadzetów W drodze: - Hanka 713 (PO4 niskie), 706 (PO4 wysokie) + szaszetki (dojdzie około 26.03) Czekam na propozycje. Eksperyment wystartuje w kwietniu. Będą niespodzianki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach