Skocz do zawartości
thcskiba

Sure Flow 1600 wymiary

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisałeś - ale tu trzeba już wziąć pod uwagę opłacalność całej inwestycji ; pomijam tu już nakład czasu , materiału i pracy potrzebny do wykonania takiego Boxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glownie to kwestia sterownika czyli jego koszt wykonania lub tez adaptowania ktoregos z dostepnych np. tunze o ile da rade :)

Pudelko mysle ze wiekszosc wykonala by wlasnym sposobem malym kosztem

Cena korali sterowanej myslal bym tu o koralia 4 - http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?info=p5335_Hydor-Koralia-4--12-Volt.html

Wracajac do przystawek ukazaly sie 2 nowe na pompy jbl w dobrej cenie :

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?info=p5477_AMA-Aufsatzpropeller-fuer-JBL-Pro-Flow-Maxi-750-1000--und-MaxiJet.html

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?info=p5478_AMA-Aufsatzpropeller-fuer-JBL-Pro-Flow-Maxi-500--und-MaxiJet-400-.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos mi wysle sterownik od 0-5 sek regulowany to nakrece filmik bo jak zwykle Rafal nie wierzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale ja wierze tylko zastanawiam sie co bedzie jak zamiast tej pompy MJ 250 dałbys MJ1200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no... jeżeli koralia4 na 12V kosztuje 80E to jak tylko uda mi się ją kupić to v-box idzie ponownie na warsztat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

regulowany sterownik 0-5 sek robi sie 5 sek :-)

jutro zbadam swoje mozliwosci czasowe i dam ci cynk

chcesz to na styczniku czy triaku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bedzie obojetnie :( byle bym wlaczyl nastawil i pokazal Rafalowi :) zreszta inni tez zobacza napewno z ochota

Bardziej martwi mnie brak stalego elektronika na forum :) co by sie wypowiedzial na temat sterownika do Koralia 4 czy jest sens cos takie zrobic i najwazniejsze czy to by sie oplacalo

Nie mam pojecia jak to jest regulowane w tych pompach czy jest to zmiana napiecia czy tez natezenia a moze jedno i drugie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że jeżeli pracuje w zakresie 4-12V to raczej napięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R.I.P literowka :) w danych podane jest napiecie 12v (4) oznacza model pompy

Z innych danych dla tej pompy min 2,3W do 13,7W poboru pradu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie z wyksztalcenia jestem elektronikeim :-)

ale i tak nie da sie tego sprawdzic na forum i trzeba by miec poprostu taka pompe do testow, a test moze wykonac juz kazdy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście - to nie jest tak jak myślałem - ale mam w pracy kumpla który rzeżbi ciekawe elektroniczne cudeńka i podrzucę mu tą pompkę jak tylko uda mi się ją kupić (nawet używkę).

W grę może tu jednak wchodzić zmienne natężenie prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bedzie obojetnie :) byle bym wlaczyl nastawil i pokazal Rafalowi :P zreszta inni tez zobacza napewno z ochota

Bardziej martwi mnie brak stalego elektronika na forum :) co by sie wypowiedzial na temat sterownika do Koralia 4 czy jest sens cos takie zrobic i najwazniejsze czy to by sie oplacalo

Nie mam pojecia jak to jest regulowane w tych pompach czy jest to zmiana napiecia czy tez natezenia a moze jedno i drugie

Bardzo sie ciesze z tego powodu Rafale heheh ale juz słyszałes pewnie co bedzie fale robic umnie w akwa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wiecie jak często Roman Rożek zagląda na forum bo napisałem na priv z pytaniem o ośki i zero odzewu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi