Skocz do zawartości
falco66

mułapka????

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy jeszcze nie spotkałem tak życzliwych i pomocnych ludzi jak w tym temacie..... :), "nomalnie" sie rozpłaczę ze szczęścia :), jednak moja duma nakazuje podziękować za wspaniałomyślność. Myślę że życie zweryfikuje poglądy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te, Galileusz.... szkoda tego życia... naprawdę daj je komuś na przechowanie.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio - wybacz - ja nie określam Cię Tumancio, więc jeśli jesteś prymitywem to nie obnażaj się, a jesli nie jesteś ta trzymaj fason.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te, Galileusz..... cóż.... ty już się obraziłeś... ale przeczytaj sobie swojego posta powyżej.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie muszę, jeszcze pamiętam - tam chciałem tylko powiedzieć że ciemnogród spalił chłopa na stosie tylko dla tego że twierdził że jet coś inaczej niż wiedza ograniczona do pewnych kanonów całej bandy "wszechwiedzących"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W celu prawidłowego przetestowania mułapy należaloby zastartować na nowo zbiornik , przecież jeśli ktoś miał by kupować ten wynalazek to od samego poczatku a nie do działającego zbiornika gdzie już ma własciwy odpieniek , pompy cyrkulacyjne , sumpa itd. .

Czyli na start sam zbiornik , troche skały - najlepiej wymieszanej żywej z suchą , piasku , światło , woda świeżo zrobiona , ewentualnie z 10-20% z działajacego zbiornika , mułapka na wymiar do tego zbiornika i czekamy na wynik testu tak ze dwa lata , oczywiście co dwutygodniowa foto-relacja z testu .

Wszyscy będa zadowoleni , nawet najwięksi oponenci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak chcę zrobić. A że zbiornik jest na "chodzie" - to chyba nie do końca bo jak wcześniej pisałem jest bardzo zaniedbany. Co do "osprzętu" - wszystko zostanie wyłączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt jest zasilany tylko pompką powietrzną,dobrze pamiętam ? Ciekawe czy wydajność pompki ma wpływ na działanie mułapki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że tak. To ona decyduje o całym procesie. Ona ma teoretycznie zapewnić obieg/cyrkulację/odpienianie/odmulanie ..... wiec jej wydajność decyduje o powodzeniu całego procesu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi