falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Nigdy jeszcze nie spotkałem tak życzliwych i pomocnych ludzi jak w tym temacie..... , "nomalnie" sie rozpłaczę ze szczęścia , jednak moja duma nakazuje podziękować za wspaniałomyślność. Myślę że życie zweryfikuje poglądy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Te, Galileusz.... szkoda tego życia... naprawdę daj je komuś na przechowanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Tomcio - wybacz - ja nie określam Cię Tumancio, więc jeśli jesteś prymitywem to nie obnażaj się, a jesli nie jesteś ta trzymaj fason. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Te, Galileusz..... cóż.... ty już się obraziłeś... ale przeczytaj sobie swojego posta powyżej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 nie muszę, jeszcze pamiętam - tam chciałem tylko powiedzieć że ciemnogród spalił chłopa na stosie tylko dla tego że twierdził że jet coś inaczej niż wiedza ograniczona do pewnych kanonów całej bandy "wszechwiedzących"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
presidento 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 W celu prawidłowego przetestowania mułapy należaloby zastartować na nowo zbiornik , przecież jeśli ktoś miał by kupować ten wynalazek to od samego poczatku a nie do działającego zbiornika gdzie już ma własciwy odpieniek , pompy cyrkulacyjne , sumpa itd. . Czyli na start sam zbiornik , troche skały - najlepiej wymieszanej żywej z suchą , piasku , światło , woda świeżo zrobiona , ewentualnie z 10-20% z działajacego zbiornika , mułapka na wymiar do tego zbiornika i czekamy na wynik testu tak ze dwa lata , oczywiście co dwutygodniowa foto-relacja z testu . Wszyscy będa zadowoleni , nawet najwięksi oponenci . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Tak chcę zrobić. A że zbiornik jest na "chodzie" - to chyba nie do końca bo jak wcześniej pisałem jest bardzo zaniedbany. Co do "osprzętu" - wszystko zostanie wyłączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Sprzęt jest zasilany tylko pompką powietrzną,dobrze pamiętam ? Ciekawe czy wydajność pompki ma wpływ na działanie mułapki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Myśle że tak. To ona decyduje o całym procesie. Ona ma teoretycznie zapewnić obieg/cyrkulację/odpienianie/odmulanie ..... wiec jej wydajność decyduje o powodzeniu całego procesu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach