falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 No to kochani najprawdopodobniej po niedzieli se to zainstaluję. Kolega dał namiar i naświetlił sprawę sprzedawcy. Podobno mam się dogadać. Chcę to zamontować w małym ok 250 l. Jest tam zywa skała glony/miękasy/grzybki..... do tej pory był tam odpieniacz???/filtr kubełkowy. Jak to ustrojstwo zamontuję - to myślę że se POGADAMY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Adam jak masz sporo luźnych euro to ja mam kilka pomysłów na sprzedaż Nawet dokładny projekt do produkcji której nikt nie ma. A działa w 1000% sprawdzony przez około 3 lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Se raczej nie pogadamy, w poprzednim wątku dostałeś info dlaczego. Ale miłego łapania mułów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Se raczej nie pogadamy, w poprzednim wątku dostałeś info dlaczego. Ale miłego łapania mułów. jeszcze nie zacząłem a już straszysz..... chodzi o merytoryczna dyskusję.... dla dobra nauki.... ale skoro należysz do tych co Galileusza spalili na stosie za niby szerzenie herezji - no to nie pogadamy i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 A jakieś fotki można prosić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Chcę tak zrobić by od samiutkiego początku pokazać jak to to ruszy i co dalej się będzie działo. Sam jestem ciekaw. Najwyżej przyznam racje oponentom i tyle. Jednak wierzę że to bedzie działać skoro już gdzieś działa. Nie wierzę by ktoś pchał w produkcje czegoś forsę wiedząc że to porażka. Na pewno znajdą się niedoskonałości ale taki "eksperyment" pokaże czy to to ma przyszłość czy też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Adam ale eksperyment będziesz przeprowadzał zgodnie z obietnicami producenta ? Czyli bez dodatkowego sprzętu,pomp cyrkulacji itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Pchal w produkcje forse :-) Mowisz o tych 4-6 szybkach sklejonych silikonem? No to doladowal projekt forsa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Pchal w produkcje forse :-) Mowisz o tych 4-6 szybkach sklejonych silikonem? No to doladowal projekt forsa :-) Przed chwilą w innym wątku cos napisałem. Powinienem i tu to zamieścić ale nie widzę sensu. Jak będziesz ciekaw to napewno znajdziesz. Adam ale eksperyment będziesz przeprowadzał zgodnie z obietnicami producenta ? Czyli bez dodatkowego sprzętu,pomp cyrkulacji itd ? Tak. odsuwam wszystko na bok. Będzie mułapka i tylko ona. Inaczej czy miałoby to sens? Tak jak mówiłem baniak jest zaniedbany, skałę miejscami porastają glony, dolewałem kranówę - z lenistwa bo cięzko mi było iść do piwnicy po RO , rosną miękasy + grzybki + rybki. Odłowiłem na chwilę obecną to co fajniejsze i przełożyłem do dużego. Tam zostanie murena + "żaba", ale dla dobra "eksperymentu" jeszcze coś tam dorzucę i z ryb i korali, ale jak zacznie to to działać i jeśli ewentualnie uzyskam zakładaną stabilizację zbiornika. Dla scisłości są tam jeszcze małe wężowidła, rozgwiazda piaskowa, były krewetki i ślimaki czy są - nie wiem. jak będę montował mułapkę to zobaczę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 (edytowane) falco, mialem kiedys małe akwa. Taki projekt przejściowy - nie było odpieniacza - w sumie nic nie bylo oprocz swiatla, cyrkulacji i grzalki Miekkie i grzybki mialy tam jak w raju - ba montipora digata tam rosla ( czerwona ) . Miekasy napolipowane , sarco jak borowik. PO4 i NO3 kontrolowane tylko podmianami wiec... male nie byly NO3 ponad 20 Tyle o akwa powie test mulapki z taka obsada. Dobic miekkasa to naprawde trzeba miec talent ( mowie o pospolitych ) o krewetka i rozgwiazdach nie wspomne bo to sie wklada to praktycznie swieżo założonego akwarium. Edytowane 27 Styczeń 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 boziu... przecież mówię ze stopniowo "dociążę" baniak a znajac siebie - uwierz - nawet przedobrzę w tym kierunku. Czemuś kolego nerwowy i już wygłaszasz sądy? Pożyjemy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Nie wygłaszam sadów ani nie jestem nerwowy. Raczej spokojny :-) Testuj co chcesz i jak chcesz, mi to nie przeszkadza. Czasem daje sie wkrecic w niepotrzebna polemike na nieistotny temat ale juz koncze w tym watku. Milej zabawy. dla mnie to juz EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 to jeszcze mi powiedz co to EOT? bo po prostu nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 end of topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 dzięki I trzymam smithpl za słowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 jeszcze nie zacząłem a już straszysz..... chodzi o merytoryczna dyskusję.... dla dobra nauki.... ale skoro należysz do tych co Galileusza spalili na stosie za niby szerzenie herezji - no to nie pogadamy i tyle. Te, Galileusz.... ja chętnie podyskutuję.... tylko żeby było o czym, bo nie udzielam rad na zapytania typu "mam kolejną plagę, poradźcie co robić" ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Czy ja chcę rad?- NIE - robię i sprawdzę przydatność. I tylko opiszę jak i co sie działo. Miło mi że w twym mniemaniu dorównuję Galileuszowi.... nikt mnie jeszcze tak nie dowartościował jak Ty Kolego , osobiście nie miałbym odwagi porównywać się do Niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 falco66 przetrzmac ci zycie na czas eksperymentu ??? ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach