R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 Czy orientujecie się lub przypuszczacie co to za chemia ZeoSpur2 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 Z tego co wiem z głowy(czyli z niczego) to są to metale. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Zeospur2 to pierwiastki sladowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 czyli w sumie wychodzi na jedno bo metale to tez pierwiastki:D dzieki Andrzeju;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 - oczywiście dziękuję za info /// chociaż nie wiem czy nie pomyliłem preparatów - chodzi mi o ten który reguluje ilość zooxanteli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Preparat jest dokładnie ten ZEOspur2 redukuje ilość zooxanteli i rozjaśnia korale:) Przez jednego z moich znajomych nazwany "lekiem na kolory":good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Dzięki - muszę pogłówkować i poszperać co to za pierwiastki śladowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Tylko trzeba uważać z tym preparatem , jeli PO4 jest wyzej niz 0.04 to zdecydowanie odradzam stosowanie go. Ryzyko uszkodzenia korali , działa zbyt drastycznie. Praktycznie jest to preparat do stosowania tylko w ustabilizowanych zbiornikach . Działa tylko na SPS-y oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Czyli bez dobrego testu na Po4 sie nie obejdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad B 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Ja leję do akwa nie stosując metody zeo , 2 ml na 200l wody co 8-10 dni , faktycznie można nazwać lekiem na kolory .Chociaż nie wszystkie spsy reagują tak samo , najbaedziej podatne sa "włochacze" wszelkie digity z czerwonej z białym pniem np robi sie róż bardzo intensywny , acropora millepora ładniej se wybarwia na tipach .Accry takie jak loripes i inne , które mają mało polipów nie reagują wcale lub tego nie widzę .Montipora peltiformis z jasno zielonego pnia dostaje max żółty taki prawie "oczojeb" intensywny efekt trwa jakieś 4 dni potem wraca do normy z dnia na dzień wszysto . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Tylko trzeba uważać z tym preparatem , jeli PO4 jest wyzej niz 0.04 to zdecydowanie odradzam stosowanie go. Ryzyko uszkodzenia korali , działa zbyt drastycznie. Praktycznie jest to preparat do stosowania tylko w ustabilizowanych zbiornikach . Działa tylko na SPS-y oczywiscie Czy to oznacza, że ten preparat w krótkim czasie obniża PO4? Czy też uszkodzenie korali będzie skutkiem innego procesu? Pozdrawiam Kosek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2008 Uszkodzenie korala bedzie wynikiem stresu , poniewaz przy podniesionym PO4 szybko zaczną powracac zooxantielle i po takich wahaniach pojawi sie RTN czyli bielenie korala od spodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach