Skocz do zawartości
Admin

Morski Świat [Piła]

Jak oceniasz sklep?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz sklep?

• Zły
      14
    • Średni
      2
    • Dobry
      3
    • Bardzo dobry
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Sklep wrecz z tragicznym podejsciem do klienta naciagacz i do tego jeszcze bezczelny czlowiek nastawiony tylko na zysk !!!

Potrafili sprzedac zdechle slimaki oraz lps-y bez polowy tkanki

Po otwarciu woreczkow wydobywal sie straszliwy smrod na kilkanascie slimakow pare bylo zdechlych gnijacych lps-y mialy ubytki w tkance

Po telefonie nieuprzejmy sprzedawca stwierdza ze klientka ma zla wode w zbiorniku !!!! tyle ze ona nawet ich nie zdazyla tam wsadzic !!!!

Na dlugi okres transportu nie zrzucac winy bo klientka jest z Pily wiec do domu od sklepu ma pare minut

To ze klientka dopiero zaczyna z morszyzna i jeszcze ma ograniczona wiedze na ten temat nie znaczy aby ja robic w "balona"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Rafałem. Miałem dwa podejścia do tego sklepu i dwa skończyły się fatalnie dla zwierzaków. Gość bardzo miły i uprzejmy w kontakcie telefonicznym w momencie zamówienia ale jego uprzejmość kończy się w momencie reklamacji. Przysłał mi Chelmona bez pyska ( a wiadomo że to już praktycznie po tej rybie) , wargatka z bakteriozą i 10 krewetek wundermani z których ani jedna sztuka nie przeżyła mimo kilkugodzinnej aklimatyzacji. Połowa krewetek nie miała praktycznie nóg i wąsów. W momencie reklamacji facet twierdzi że to ja jestem laikiem i mam do d*py wodę.

Bardzo dobrze że poruszyliście temat tego sklepu bo to totalna porażka. Nie polecam tego sklepu największemu wrogowi !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz tam kupiłem rybkę , było ok ale faktycznie moja miala głowę i nie próbowałem jej reklamować o0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy panowie którzy mają nicki na Allegro: sławek-piła i mecenas-piła prowadzą ten sklep ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje sie , że mecenas-piła to własciciel tego sklepu, sławek-piła to Sławomir Śledzik on prowadzi sklep aquahurt jak pamiętam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak w takim razie oceniacie sławek-piła z allegro? moze cos kupowac, czy lepiej nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę obydwaj wymienieni przezemnie panowie na Allegro mają same pozytywy, więc nie wiem jak się to ma do rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o ścisłość to ja robiłem zakupy w " sławek_piła "

Z " mecenasem_piła " nie miałem styczności = być może że to ta sama firma.

Dodam jeszcze że ja kupowałem zwierzaki poza allegro bo miało być taniej ( a byłem kilka setek do tyłu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja kupiłem u " sławek_piła " krewetki wurdemani i naprawdę jestem zadowolony bo:

-Krewetki doszły w świetnej kondycji

-bardzo dobry kontakt i tel i email

-zorganizował wysyłkę konduktorską pociągiem który takowych nie realizuje

Ale było to z pół roku temu i mogło się zmnienić

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie niech ktoś może Mi wyjaśni czy te dwie osoby to jedna firma i osoba czy dwa inne sklepy bo od dawna Mnie to nurtuje z tego co wiem to tych dwuch Panów to szwagrowie kiedyś działający razem ale ponoć rozeszli się i założyli dwie osobne firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Może i sa szwagrami tego nie wiem, ale sklepy sa w dwóch różnych miejscach.Byłem w obydwu sklepach pare razy i w morskim świecie widziałem ze większość ryb jest w opłakanym stanie chude w białe plamki reszta zwierzaków wyglądała ok. Sam właściciel sklepu to taki facet, który ma zawsze racje takie odniosłem wrażenie.

Teraz może o sławek piła www.aquahurt.pl sklep skromniejszy, bo w garażu, ale ryby i cała reszta w dobrej kondycji.Pan Sławek to taki gość na luzie wysłucha doradzi można się potargować. Jeśli miałbym wybierać to na pewno lepszy jest sławek piła.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich !

W związku z dyskusją jak się toczy oferuję pomoc - Ci Panowie nie są szwagrami , ani wspólnikami . Prowadzą oddzielne firmy . Znam obie osoby gdyż mieszkam w Pile .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś tam ostatnio kupował? Ten sklep istnieje? Dokonałem w swojej naiwności przelewu i jakoś zero kontaktu a zamówienie ma ciągle status "oczekiwanie na wpłatę" :/ Całe szczęście, ze sprzęt a nie coś żywego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, czy ktoś ma może jakiś update co do tego sklepu? Zakładam że Morski Świat i mecenas_piła to te same osoby, na Allegro ma same pozytywne komentarze co nieźle rokuje, z kolei w Morskim Świecie wszystkie ryby (chyba z 30+ gatunków) są cały czas dostępne i na stanie, co już jest podejrzane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rok temu w aquarurcie u sławka z piły kupowałęm sporo rybek na 570L baniak, między innymi białobrodego, zebrasome flavescens, hepatusa, gramme loreto, 5 błaznów, wargatka labroides dimidiatus, 10 chromisów, krewetki czyszczące - wszystkie rybki przyszły w idealnym stanie, pokolce grube na wypasie bez kropek nie jak to bywa w niektórych sklepach że szkieletory wysyłają, naprawde polecam. Z incydentów to tylko pierwszy białobrody padł po 48h od wpuszczenia, ale tutaj nie mam nic sprzedawcy do zarzucenia gdzyż rybka przyszła PIEKNA czemu padła? niemam pojęcia najprawdopodobniej poprostu sie nie zaaklimatyzowałą, kolejnego dnia zamówiłęm odrazu nastepnego białobrodego (na którego dostałem solidny rabat) który pływa po dziś dzień, kontakt super, pakowanie ryb to mistrzostwo świata, kazda ryba w podwójnym worku, jak zamawialismy na Białystok 20 chromisów to każdy był zapakowany w oddzielny podwójny worek i do tego jeszcze kazdy worek zawinięty w gazety.

Może tylko ja miałem takie szczescie do ryb ale nie wydaje mi się, ze swojej strony niemam nic do zarzucenia jeżeli hcodzi o tą firmę.

To co napisałem nie jest żadną reklamą tylko moją osobistą szczerą opinią dot. sklepu aquahurt 'sławek_piła'!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, to nie, sławek_piła jest OK - ale w Pile jest dwóch sprzedawców - Sławek właśnie, i mecanas_piła/Morski Świat, ten drugi ma raczej kiepską opinię, przynajmniej miał do tej pory (patrzy wyżej ten watek) - dlatego pytam, czy coś się może u niego zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi