Maksym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Witam,jak w temacie czy taki wystarczy czy może jakiejś bardziej renomowanej firmy? http://allegro.pl/salimetr-aerometr-hydrometr-w-plastikowym-etui-i2889027927.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Jeśli masz gdzie go skalibrować to czemu nie, te parę złoty można zaryzykować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maksym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Co masz na myśli piotr 34? bo nie wiem o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 To że salimetry spławikowe lubią przekłamywać, jeśli masz kogoś w okolicy kto ma pewny sprawdzony salimetr, to po prostu zbadaj wodę z jego akwarium. Po takim teście będziesz wiedział, czy twój pokazuje zgodnie z wykresem, czy jednak będziesz musiał brać poprawkę na jego wskazania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maksym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 A coś takiego? Będzie bardziej wiarygodny? http://allegro.pl/hydrometr-coralife-deep-six-i2919080638.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Nie mam pojęcia, ja bym jednak jakiś spławikowy kupił. To że będzie źle pokazywał nie wpłynie na jego sprawność, bierzesz poprawkę i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Kup duży spławik TM , jest ręcznie kalibrowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Hydrometr JBL ma bardzo dobre opinie a jest tańszy niż Tropic Marin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Potwierdzam, mam go i polecam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 JBL od linka @yoka jest elegancki. Ale dla pewności możesz go zabrać do jakiegoś sklepu w okolicy i niech zapuszczą go w swoim akwarium. No i najlepiej kupić sobie 2 sztuki... bo te cholery lubią się "same" tłuc, w najmniej odpowiednich momentach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Same się nie tłuką trzeba im w tym pomóc, też takiego używam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2013 Bardzo łatwo im w tym pomóc ja używałem takich przez kilka lat, potłukłem ze 4 sztuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2013 Ja też mam JBL-a ale jak mi sie zbije to kupie tego po 14,99 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2013 o 4 rano to ty lepiej nic nie mierz bo na pewno zbijesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2013 Ty też kończ już lutować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2013 lutownica już dawno zimna... właśnie się zastanawiam czy jest sens sie kłaść sorry za offtop... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach