Skocz do zawartości
Maksym

Denitryfikator?

Rekomendowane odpowiedzi

100% skuteczności pamiętać o dokarmieniu ja mam zaworek kierunkowy i za nim szczykawkę z wódką na wężyku podaje dziennie 1 cm zasypany pojemnik biobalami pojemnik wykonany jak filtr przepływowy w deklu 3 rurki zasilanie powrót i karmienie powinno być tak zrobione aby zabrane było z wodą do zasilania od dołu poszukajcie sporo jest na ten temat w necie jesli potrafi z 100 zbić do 0

Więc używasz ? Pokaż jakieś fotki.Nie odsyłać do wujka google !! Pokazać !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien czy to wogóle będzie działać, nie ma obiegu wewnętrznego, jak kontrolowac redox, jak karmić?

A zresztą ja już nie wracam do tego ustrojstwa skuteczne to jest, tylko jak je opanować?

Jak już ten mój NFP509 dojrzał to Redox przy minimalnym karmieniu spadał z -170 na -400 i długo się nie podnosił a jak tylko minimalnie zmniejszyłem dawkę wódki to szedł pod 0. Regulacja odciekiem nic nie pomagała, może jakiś czeski błąd?

Są znacznie i tańsze prostsze metody na kontrolę NO3/PO4 np VSV lub wódka po co się w to bawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://m.youtube.com...SL0MZAdiM&gl=PL

W tym akwarium (zresztą już gdzieś prezentowanym :)) też działa taki filtr, dawka wódeczki to podobnie 1cm3/24h no i przepływ przez denitryfikator to, jak mówi ten pan, objętość systemu w ciągu 2-3 tygodni.

Edytowane przez nanorafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmie działa deltec NFP601 który jak na mój gust ma do tego z początku wątku jak rower do samochodu, jedno i drugie ma koła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi