dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Znalazłem w ogrodzie dwa spore kamolce wyglądające jak skała rafowa, czy spece mogą rzuć okiem i się wypowiedzieć. Jeden 5kg a drugi około 12kg Zdjęcia są w pełnej rozdzielczości by lepiej zobaczyć szczegóły Łupać się na jeden większy kawałek nie dały, po uderzeniu ostrym młotkiem sypały się jak piaskowiec Zdjęcie z miejsca uderzeń młotka I reszta zdjęć: Teraz kwestia najważniejsza jeśli to skała refowa to jak to wyczyścić z mchów roślin i żyjątek? I czy jest sens? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Kolego, zostaw te skały tam gdzie je znalazłeś, niech leżą sobie dalej w ogrodzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 racja, to zerodowany zlepieniec. nic dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 (edytowane) Popieram słowa Marcina. Jednak jak chcesz przeprowadzić nowatorski eksperyment na skalę coamjmniej krajową i założyć buźliwy wątek to decyzja leży po Twojej stronie. Edytowane 6 Styczeń 2013 przez adam_s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 (edytowane) OK dzięki za szybką odpowiedź, wracają skały do ogrodu To jeszcze z innej beczki, gdzie podjechać Poznań/Wrocław by kupić suchą i żywą skałę? Czy w ciemno zamawiać przez neta? Bo planuje 2/3 skały suchej a reszta żywą Edytowane 6 Styczeń 2013 przez dcieslik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Ciekawy pomysł . Pod poznaniem masz AquaMedic'a tam skałę na pewno znajdziesz ewentualnie Reefspot. Zdecydowanie lepiej pojechać, pomacać i wybrać fajne kawałki niż kupić w ciemno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 OK dzięki za szybką odpowiedź, wracają skały do ogrodu :biggrin:/> To jeszcze z innej beczki, gdzie podjechać Poznań/Wrocław by kupić suchą i żywą skałę? Czy w ciemno zamawiać przez neta? Bo planuje 2/3 skały suchej a reszta żywą nigdy w zyciu nie kupuj skaly przez neta bez ogladniecia. podjedz do erybki do zabrza, daleko nie masz i caly czas autobanem lecisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Ja am odradzam, uważam, że to kiepski jakościowo sklep. Może akwaria mają fajne ale skały tam już nigdy nie kupię ani tym bardziej nic z życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 twoja wola niekolego tofik ja polecam, bo wg mnie skale maja b.dobra. mam taka w obecnym baniaku i mozna ja obejrzec na fotach. zreszta pare osob tez ja widzialo wiec moga sie wypowiedziec. moze po prostu pokaz swoja i powiedz skad jest.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 na podstawie materialu zdjeciowego, struktury skały równiez mocno nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Że tak wtrącę... Masz już jakiś pomysł na ułożenie skały ? Jeśli nie to nie kupuj skały w ciemno.Nakupujesz kamulcy a potem nie będziesz wiedział co z tym zrobić.Właśnie ja popełniłem taki błąd podczas pierwszego zalewania.Nikogo nie słuchałem a potem tłukłem młotem żeby coś wybrać rozsądnego Więc pomysł lub jakiś projekcik a potem do sklepu i własnymi łapkami wybierać skałę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Byłem,widziałem skałę Sushi"ego,skała rzeczywiście pierwsza klasa.Może Tofik coś żle trafiłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Byłem,widziałem skałę Sushi"ego,skała rzeczywiście pierwsza klasa.Może Tofik coś żle trafiłeś. Fakt, Bigwaker widzial, a on widzial wiecej skaly z zyciu niz ja makaronu zjadlem ))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Pomysł mam, naoglądałem się w galerii zbiorników parę o podobnym litrażu, tak więc mniej więcej wiem co szukać. A po skałę na pewno wybiorę się osobiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 A ja kupiłem w erybce zdalnie przez neta i pogadałem z Pawłem jaką chcę i taką dostałem (kształty) Ułożyłem z tego to co chciałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Pomysł mam, naoglądałem się w galerii zbiorników parę o podobnym litrażu, tak więc mniej więcej wiem co szukać. A po skałę na pewno wybiorę się osobiście. No i gitara A ja kupiłem w erybce zdalnie przez neta i pogadałem z Pawłem jaką chcę i taką dostałem (kształty) Ułożyłem z tego to co chciałem Ja jednak jestem zdania że jak sam wybiorę to potem nie będę miał pretensji do nikogo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach