Skocz do zawartości
buczi82

Blasto - nie pompuje sie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jak kupilem ladnie sie pompowalo, a teraz jest skurczona, nie wiem czemu, stalo sie to w sumie po 2tyg jak nie robilem podmianki, bylem chory i nie mialem sily zaopiekowac sie akwa... Inne korale sie pompuja, ale nie wszystkie... Wczesniej goniopora ladnie sie otwierala a teraz tak w kit, nie wiem co jest, parametry jak widac... Jakies pomysly ? Bede wdzieczny za pomoc :)

Na ostatniej fotce widac jak wygladal na poczatku, ladny napompowany...

post-977-0-41867500-1356718196_thumb.jpg

post-977-0-08016000-1356718202_thumb.jpg

post-977-0-86368300-1356718315_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zgadywanka :) Zmieniałeś cyrkulację, światełko ? Parametry w stopce aktualne? Jeśli chodzi o lpsy to w 99% stawiam na niedokarmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co, to bym ją postawił na jakimś kawałku skały. One nie za bardzo lubią być bezpośrednio na piachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zmienialem, mam ja pare tyg... Czym najlepiej ja dokarmiac ? Ja jak ryby karmie to biore swoja mieszanke i rozpylam nad glowkami...

Zaraz wezme kawalek skalki i ja przykleje na super glue...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie karmie tak: Kostka artemii i do tego kostka mieszanki ktora sam zrobilem i zamrozilem: Czerwony plankton, Zielony plankton, Mysis, Krewetka, Chyba jakies jaja kraba, nie pamietam dokladnie, ale kupilem pare mrozonek i to wszystko zmiksowalem razem, oddzielnie daje tylko artemie... Raz na tydzien daje fito i zoo, raz na 2tyg reef boster probidio...

Wlasnie przykleilem blasto do skalki, jest ciut wyzej jak piach, do tego zauwazylem ze dzisiaj lepiej bubble mi sie napompowal i gabka ladnie polipuje... Raz tak, raz tak, czary mary w tym moim sloiku :)

post-977-0-61199300-1356724857_thumb.jpg

post-977-0-22471200-1356724870_thumb.jpg

post-977-0-33283500-1356724877_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi