buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Jak w temacie, jak kupilem ladnie sie pompowalo, a teraz jest skurczona, nie wiem czemu, stalo sie to w sumie po 2tyg jak nie robilem podmianki, bylem chory i nie mialem sily zaopiekowac sie akwa... Inne korale sie pompuja, ale nie wszystkie... Wczesniej goniopora ladnie sie otwierala a teraz tak w kit, nie wiem co jest, parametry jak widac... Jakies pomysly ? Bede wdzieczny za pomoc Na ostatniej fotce widac jak wygladal na poczatku, ladny napompowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 No zgadywanka Zmieniałeś cyrkulację, światełko ? Parametry w stopce aktualne? Jeśli chodzi o lpsy to w 99% stawiam na niedokarmienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Pierwsze co, to bym ją postawił na jakimś kawałku skały. One nie za bardzo lubią być bezpośrednio na piachu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Nic nie zmienialem, mam ja pare tyg... Czym najlepiej ja dokarmiac ? Ja jak ryby karmie to biore swoja mieszanke i rozpylam nad glowkami... Zaraz wezme kawalek skalki i ja przykleje na super glue... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 drobnym planktonem mrożonym lub żywym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2012 Ogolnie karmie tak: Kostka artemii i do tego kostka mieszanki ktora sam zrobilem i zamrozilem: Czerwony plankton, Zielony plankton, Mysis, Krewetka, Chyba jakies jaja kraba, nie pamietam dokladnie, ale kupilem pare mrozonek i to wszystko zmiksowalem razem, oddzielnie daje tylko artemie... Raz na tydzien daje fito i zoo, raz na 2tyg reef boster probidio... Wlasnie przykleilem blasto do skalki, jest ciut wyzej jak piach, do tego zauwazylem ze dzisiaj lepiej bubble mi sie napompowal i gabka ladnie polipuje... Raz tak, raz tak, czary mary w tym moim sloiku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach