Skocz do zawartości
buczi82

Pare pytan...

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze pytanie dotyczy slizga, czy on sie zywi glonami tak jak salarias ? Czy jest spokojny itp itd i jak sie dokladnie nazywa, zaraz bede szukal na reflexie, ale dla pewnosci wole zapytac... To bedzie chyba ten: http://pl.reeflex.net/tiere/1146_Ecsenius_gravieri.htm

I drugie pytanie dotyczy rybki na drugiej fotce, jak sie nazywa, czy jest bezpieczna dla innych ryb i czy latwa w utrzymaniu, sorka za zdjecie, ale moze komus sie uda rozpoznac, ona jest zielona i ma chyba prazki albo jakies zygzaki :)

Dzieki wielkie

post-977-0-70237100-1356620963_thumb.jpg

post-977-0-71995300-1356620977_thumb.jpg

post-977-0-51515900-1356621080_thumb.jpg

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buczi, a gdzie robiłes te zdjęcia?

Pierwsza to Ecsenius gravieri, a druga to Gobiodon histrio najprawdopodobniej, choć zdjęcie bardzo słabe.

Pozdrawiam

seb

Edytowane przez seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie :) a czemu pytasz ?

Dzieki za info

EDIT: tak to Gobiodon histrio :) Fajnie wygladaja, akurat sa dwie w sklepie, moze bym je zakupil :) ale boje sie ze mi akre zjedza :(

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oni w tym sklepie nie wiedzą co mają w baniakach? :)

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz idź i spytaj, a w razie W ich zagnij hehe :)

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ecsenius gravieri - piękny, u nas takich nie widuję w naszych łódzkich "sklepach".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem I pytalem jednego jaka cena za babke ;) to lecial do drugiego bo nie wiedzial, ale juz babki zarezerwowalem, jutro jade odebrac... A czy te babki tez zmieniaja plec jak te zolte koralowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano trafily babki do akwa, jedna juz jest w akrze i smiga po niej, a druga siedzi w kacie w akwa, czy one sie odnajda czy ta jedna juz tam pozostanie ??

post-977-0-09887900-1356718042_thumb.jpg

post-977-0-61799700-1356718049_thumb.jpg

post-977-0-46084400-1356718056_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą babke u siebie od ponad 6 m-cy i cały czas siedzi w jednym miejscu :)/>

Widze ją tylko przy karmieniu i czasami jak wyjdzie z zakamarka ;)/>

Fajna spokojna rybka i bardzo szybka

Edytowane przez zako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Zako dawno Cie nie bylo :) Dalej na wyspach czy juz w PL ?

Moja jedna dobrala sie do akry, a druga pogonilem i siedzi obecnie pod goniopora, moze uda mi sie ja w siatke zlapac i wypuszcze na koralem, moze we dwie beda plywac a moze i cosik jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj bym ja zlapal, tylko niepotrzebnie ja zagonilem w skalki, teraz bedzie ciezko :/ ale moze sama powedruje do korala, znajdzie swoja druga polowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaje rano, patrze do akwa i nie widze zadnej babki :( nie wiem czy zjechaly czy si epochowaly, jedna byla w akrze, wiec powinna tam siedziec, raczej by nie opuscila korala, nie wiem co jest ehhh to juz chyba 5 babka... wczesniej mialem trzy inne i tez ich nie ma, oczywiscie nie mialem ich na raz, jedna zniknela, kupilem nastepna, ostatnia to byla watchman yellow goby, po czyszczeniu skaly i malemu przemeblowaniu w akwa widzialem ja moze ze 2 dni, a pozniej cisza, wczoraj wrzucilem dwie nowe babki i dzisiaj juz ich nie ma :/ Nie wiem co jest ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj może wyjdą, jak już pisałem chowają się i przy karmieniu wychodzą a jeśli nie to znaczy że masz intruza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna wlasnie sie pokazala, jest w koralu, a drugs nie wiem... mam korone wiec chyba by nie wyskoczyly, predzej komin lub sump, pierwsza zolta jak mialem to byla w sumpie, ale ze nie wiedzialem to po jakims czasie kupilem druga ale ciut wieksza, tamta jak sie znalazla to poszla do akwa, wieksza ja pogonila I juz nie widzialem, pozniej kupilem coral goby, pozjadala mi szczepki I po jakims tyg zaczela plywac przy dnie, chowala sie za skalami, pozniej zniknela, na koncu zniknela mi ta wieksza... Mialem tez pistoletowa, odnalazly sie, zyly razem, pozniej pistoletowa zniknela, kupilem druga 3x niejsza od babki, poplywala 2 dni I cisza ehhh czasem cos slysze jakby strzelanie, ale to chyba bardziej szafka stzela... no nic moze sie znajdzie ta druga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi