Skocz do zawartości
buczi82

Reefboster probidio

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze powinien byc dzial Chemia, bo za cholere nie wiem gdzie umiescic ten temat :( Dalem tutaj bo chodzi o odpieniacz, ale tez o sam srodek...

Na sasiednim forum pytalem czy ludzie wylaczaja czy nie odpieniacze, bo przelewaja... Ja wylaczalem i rano kiedy chcialem wlaczyc to przelewal, dostalem podpowiedz zeby nie wylaczac odpieniacza bo i tak siadzie a pozniej wroci do normy...

Wczoraj zapodalem bostera, odsunalem odpieniacz od scianek sumpa(cale szczescie) i zostawilem wlaczony, rano wstaje i przelewal :/ Czy tez tak macie, czy moze u Was jest oki ? Moze jest to spowodowane ze mam ciut za duzo podajaca i za slaby tlumik ? Podajaca to nj800 a powinna byc nj600, tlumik mam amdo 400 l/h a powinien byc minimum 500l/h odpieniacz to AP600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Jak podaje na noc coś co może spowodować przelanie (reefbooster, inne żarcie dla korali)

To skręcam odpieniacz na sucho - ale go nie wyłączam.

Jedynie gaszę odpieniacz gdy chemicleanu używam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja skrecam jak go dopalam rano bo i tak przelewa po calej nocy... wiec chyba bez roznicy czy go skrece i zostawie czy wylaczi i rano wlacze i skrece :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki pomysł w razie wylewania odpieniacza,często przez otwory pryska na około i do góry więc warto coś na kubek założyć.Ja mam koszulkę sztywną na kartki A4 którą używałem przy chemiclenie a wcześniej w starym odpieniaczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalka :/

Ja tak zalalem salon pietro ponizej bo jak odpieniacz przelewal to po rurze kapalo za sumpa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja juz wiecej nie zostawie wlaczony, jak raz na 2tyg bedzie wyl nic sie nie stanie... a i spac spokojnie bede :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy reefboster wyłączam odpieniacz na 24h tak aby system go przyjął, później pienidło nie przelewa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie sebowy franek nie przelewa tak samo redskim.

Widocznie zalezy to wiele od odpieniacza. Powiem nawet ze redskim siada a potem norma a franek siada a potem troche mocniej ale wystarczy otworzyc odplyw na noc i rano ustawic na norme i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Franek jest ciut "inny" :-) dużo czasu poświęciłem na to żeby dzialal tak a nie inaczej:-)

Pozdrawiam

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seb franek jert super ale redskim a wlasciwie poprzednik bo reddragon na reefbooster reaguje zarombiscie bo przy wyjsciu z pracy wlewam i rano tylko cwierc kubka nalane. Niestety tylko cena chora wiec franek bije go na glowe w stosunku cena/jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI Powercone siada na 2-3 godziny potem wraca do swoich wlasciwych ustawien. nie przelewa, pracuje tak ja ma pracowac - stabilnie

ATI BM czasem potrafil przelac.

wszysztko zalezy od pompy.

@ Adrian Potocki. ty masz zdaje sie BK i on ci przelewa po reefbosterze ?

Edytowane przez Sushi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ze mamy temat w ktorym mozemy zrobic dla potomnych zestawienie odpieniaczy ktore nie wywalaja w kosmos po kolacji dla korali.

Franek

Redskim

Powercone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie :ph34r:. Ja jestem stronniczy wiec najpierw dalem to co mam :D

Edytowane przez remel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, BK stabilnością pracy wali na kolana konkurencję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem kiedys blau xcuma (stozek) przelewal po wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi