Skocz do zawartości
joopa

użytkownik szmidt

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś tam coś od niego kupowałem i wszystko było ok teraz po dłuższej nieobecności na forum byłem w niemałym szoku że konto zostało zbanowane mam nadzieje że to tylko chwilowe problemy bo np coś wybiło mu korale w zbiorniku zdarza się? a jakże sam też miałem kiedyś tam w poprzednim zbiorniku taki problem acra sprzedana jednego dnia (czwartek) w poniedziałek miała nastąpić wysyłka a w niedziele już martwa jak również kilka innych korali przyczyny nie znam do tej pory z częścią kupujących udało mi się dogadać oddając pieniądze ale byli też tacy którzy o zwrocie pieniędzy nie chcieli słyszeć chcieli koniecznie otrzymać daną szczepkę nic innego nie wchodziło w grę no ale po czasie i z nimi się dogadałem

zaznaczam tylko że nie mam zamiaru go bronić ponieważ wcześniejszy brak kontaktu nie świadczy o nim zbyt dobrze ale zaznaczam tylko aby nie demonizować nikogo dopuki nie poznamy prawdziwej przyczyny oczywiście złożenie sprawy na policji w przypadku braku kontaktu jest jak najbardziej zrozumiałe i sam postąpił bym tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie ,jak kolega szmidt jest w Niemczech to ma praw nie odpowiadać na telefony ale to go oczywiście nie usprawiedliwia .

Mam nadzieje ze sprawa sie rozwiąże .

W USA jesteś niewinny dopóki nie przedstawia ci dowodów ze jesteś winny .

Edytowane przez Noform

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ma bycie w niemczech z odbieraniem telefonow?? ;-)

Biedny kraj nie ma tam GSM i internetu? No bo nawet pracujac na myjce da sie zarobic na telefon ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkownik szmidt ma kilka niedokończonych transakcji na targowisku i w związku ze skargami został zbanowany.

Po tym jak został zbanowany napisał do mnie, że chciałby dokończyć transakcje, ale nie ma jak skontaktować się z kupującymi ponieważ mając bana nie ma dostępu do forum.

Po tym mailu odblokowałem szmidt'owi skrzynkę PW, żeby mógł wyjaśnić sprawy i dokończyć transakcję.

Następnie szmidt podesłał wiadomość, w której napisał m.in. "wspieracie wałki na forum" oraz "możecie mnie wywalić".

Zdanie użytkowników forum jest ważne, więc wywaliliśmy zgodnie z życzeniem...

Nie wiem, być może to źle i powinienem przeprosić i poprosić szmidt'a o powrót na forum?

Poza tym konto szmidt'a na Allegro nie zostało zawieszone bez powodu, co również o czymś świadczy.

Rozumiem, że koralowce to nie kamienie tylko żywy towar i nie można zagwarantować, że na pewno dotrą do kupującego i będą w świetnej kondycji, ale zawsze można to jakoś rozwiązać. Kwestia chęci.

a co ma bycie w niemczech z odbieraniem telefonow?? ;-)

Biedny kraj nie ma tam GSM i internetu? No bo nawet pracujac na myjce da sie zarobic na telefon ...

Właśnie miałem o tym wspomnieć. Potwierdzam, w Niemczech jest internet i nawet działa :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi