Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 Mam małą zagwozdke, a mianowicie jak niektórzy już wiedzą planuje po nowym roku postawić nowy większy baniaczek i to jest dla mnie wielki problem - a mianowicie wymiary. To co MI by najbardziej pasowało to 120x70x60 I to co by najbardziej pasowało do mojego pokoju to 90x90x60 czyli kostka morska. I jest problem bo kostki mi się podobają, ale niestety wiele słyszałem o problemach z ustawieniem cyrkulacji w kostkach. Obsada to LPS i SPS, jak dotychczas z przewagą LPSów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 Oba wymiary są dla mnie super. W kostce rzeczywiście ciężej ustawić odpowiednią cyrkulację szczególnie dla LPS,ale to jest do przeskoczenia, nie demonizował bym tego. Ja osobiście brałbym 120x70x60cm,chyba jednak trochę lepiej będzie rybom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 Mi też ten rozmiar najbardziej odpowiada, a jeszcze lepiej by było jak by miał 130 cm długości. Pozatym jestem zwolennikiem dużych sumpów z refugium, a pod taka kostka było by ciasno. Ale kostka lepiej się wpasuje i tu mam zonka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach