falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 Panowie co może być przyczyną, że w odpieniaczu bulgoce ale piana nie podnosi się do kubełka? Jakoś nie wierzę że mam tak cudownie czyściutką wodę..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 U mnie jak kh spadlo ponizej 6 to odpieniacz nie pienil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 Co za odpieniacz? Bo bardziej wygląda jakby siedział, tak jak np. po ReefBoosterze. Bo rozumiem, że sprawdzasz w funkcjonującym już akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 sprawdzales pompe i doplyw powietrza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 (edytowane) pompa chodzi powietrze też. A odpieniacz slimred czy jakoś tak, taki czerwony, podobno bardzo dobry????? - ale tylko podobno bo nie wiem...... zaraz sprawdzę kh Edytowane 28 Listopad 2012 przez falco66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 (edytowane) wygląda tak jakby końcówką co zasysa powietrze to je wydmuchiwał kh poleciał na 4 - możliwe? Edytowane 28 Listopad 2012 przez falco66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 Daj jakiś filmik a najlepiej rozbierz pompę i wszystko sprawdź Weź odrobinę sosu z kubka i podaj do pompy zobaczysz czy pieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 dziś już mam wszystkiego dosyć - jutro zastosuję sie do twych rad - ale dzięki wszystkim co starali sie pomóc. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2012 Miałem podobnie jak ty . Najpierw mialem coraz wieksze odpieniacze , nic nie pomoglo piany jak na lekarstwo . Potem coraz mniejsze pomogło na tydzień A teraz mam to w tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 a co było przyczyną??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 Brak materii w wodzie oraz mocno przewymiarowane odpieniacze. Co ciekawe najlepiej pienił taki maluszek bubble magus nac 3.5 Kto by pomyślał ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 czy dobrze rozumiem - wypłukał wszystko co miał do usunięcia i poprostu nie miał czym pienić? doprowadził do takiej czystości wody? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 Na to wygląda. Odpieniacze pieniły tylko jakiś czas po karmieniu a potem kapota prawie nic.Próbowałem na mokro na sucho wszystko nadaremnie Powietrze mam doprowadzone zza okna , myślałem że może to ma związek więc doprowadziłem z szafki też lipa.Sam już nie wiem co o tym myśleć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 u mnie chyba nie ta przyczyna bo azot b. wysoki..chyba że on odpienia tylko zwiazki białek a co do azotanów to nie jego działka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 Poczytaj o odpienianiu na mokro i sucho. Gdzieś był taki temat gdzie było ładnie opisane co kiedy wywala odpieniacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 dalej d-pa , co może być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 falco, a zasolenie i reszte parametrów masz ok? Bo takie KH to aż nieprawdopodobne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2012 no wapń / magnez/ azot/ krzemiany - przekroczone - czyli normalnie u mnie. KH podniosłem do 7, teraz to próbuje piana wlać się do kubełka ale jednak stoi w miejscu.....zasolenie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach