Skocz do zawartości
gibi1984

Nowe 400l:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj odpalilem moja druga solnicze tzn jest tylko kilka litrow wieksza ale z sumpem z trzema komorami , w pierwszej zamierzam umiescic siporax i moze odrobine skaly w drugiej odpieniacz i tez skale ze starego baniaka no i trzecia pozostaje powrot. Akwa ma wymiary 130x60 na 50 h odpieniacz skiby . Dzisiaj przezucilem skale i wsypalem piasek wlalem 200l dojrzalej wody i jakies 250 nowej . Co radzicie dalej ? Wlac cycle ? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlej bakterie, a jeśli chcesz dać siporax, to zapakuj go w jakieś koszyczki, łatwiej będzie go wyjąć i wypłukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj informacji, ja aż tak nie jestem w temacie, wiem że sioprax powinien mieć zapewnioną dobrą cyrkulacje i częste płukanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta siatka szybko ci sie zapcha,kup w ogrodniczym plastikową siatkę sztywną na metry i z niej można powycinać i połaczyczyć opaskami uciskowymi plastikowymi i porobic takie koszyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki juwewaldi sprobuje kiedys robilem taki koszyk do wpuszczania ryb. Wlasanie jestem w trakcie prenosin zwierzat :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualna fotka baniaka :) i pytanie mam tylko ta jedna pompe tunze plus powrot 5000 wrzucic jeszcze ocean prop 15000?

post-955-0-44574400-1353490175_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1cyrkulator to za mało,i dlaczego chcesz Ocean prop,bo ona jest strasznie wielgachna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro wiem ze jest wielka ale już ja mam ze starego baniaka. Jak najlepiej ustawić te pompy bo tunze bardzo mi piasek przestawia . Moze dać ja wyżej albo niżej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro wiem ze jest wielka ale już ja mam ze starego baniaka. Jak najlepiej ustawić te pompy bo tunze bardzo mi piasek przestawia . Moze dać ja wyżej albo niżej ?

Kombinuj, nikt przez internet nie ustawi cyrkulacji. Ta tunze pewnie jest za mocna na taki baniak, lepiej dać dwie słabsze pompy, zamiast jednej za mocnej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co tyle ci piachu w akwa -to tylko dekoracja

DSB z tego nie zrobisz i tylko się martwisz co tam się dzieje ;)

wystarczy tyle by mieć dno zasypane :)

a tak sobie sam '' bombkę" robisz

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi