mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2006 Zdecydowałem się na odpieniacz AM MidiFlotor. Akwarium ma wysokość 42cm. Odpieniacz 40cm. Niestety moja pokrywa nie przewiduje miejca na dziurę o średnicy 75mm tak aby kubek wystawał nad pokrywę (tyle ma AM) Chciałbym zrobić malutki panelik 8cm na 8cm aby upchać tam midiflotor w ten sposób aby generalnie stał na dnie (bez przyssawek) i wymusić poziom około 30cm tak aby kubek wody wystawał ponad powierzchnię wody. Generalnie chcę zrobić mały panelik z niebieskiej PCV takie jakie mam tło i wykonać w nim dużo otworków 5mm od samego dna do wysokości 30cm. Tak aby kubek wystawał ponad powierzchnię wody oraz aby odpieniacz dostawał ciągle "świarzą" wodę. Marea z drugiej strony będzie "pchać" świażą wodę do panela z przeciwległego boku http://aqua-reef.pl/album_cat.php?cat_id=22 CZY POZIOM WODY B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2006 Mariusz mozesz miec problem z regulacja jego tym bardziej ze kostka lipowa co jakis czas zachodzi osadem wiec bedzie mniej bombli co spowoduje spadek piany i co za tym idzie nie bedzie prawidlowo dzialal ta regulacja pionowa jest przy nich dosc wazna jak nic innego nie wymyslisz tnij go :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach