snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 Hey I znowu pod górkę :_) Kończę składać lampę i pojawił się problem. Poprzednia pokrywa była wykonana ze spienionego pcv i nie było problemu aby wkręcić śrubę . Tym razem wykorzystałem materiał plexi , i w to już się nie da wkręcić śruby. A potrzebuje przykręcić odbłyśniki , jedyne co mi przychodzi do głowy to silikon . Ale czy będzie na tyle wytrzymały ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 Silikon to nie jest zły pomysł z tym, że nie wiadomo ile wytrzyma, a świetlówka świecąca wewnątrz akwa nie jest fajna... Może przewierć i daj jakieś subtelne śruby z płaskim łbem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 na czarnej tafli plexi będą się te lepki bardzo rzucały , dlatego chciałbym tego uniknąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 To możesz ładnie prysnąć łebki na czarno, różowo, czy jak tam chcesz . Ew. kupić śruby czarne, chociaż polecam opcję nierdzewne + czarny spray. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 jaka gruba ta plexi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 5 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 no to denaturat, wiertło 3.2, potem gwintownik 4 i jedziesz... zero problemu. Wiadomo że gwint nie będzie mocny jak ze stali ale się spokojnie da zrobić. Edit: o prosze - działa.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 w sumie nie mam nic do stracenia , jak ie wyjdzie gwint to przewiercę na wylot :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 co ma nie wyjść - powoli i aby chłodzić materiał wiercąc bo jak sie wiertło obklei to rozkalibruje dziure Masz na szybko nawet jeden otworek zrobiłem (fotka wyżej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Październik 2012 W takim razie jutro dam znać :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 a czy gwintując plexi nie będzie się grzać i gwint się nie zerwie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 Jak widać na załączonym zdjęciu - nic się nie zerwało ja do wiercenia i do gwintowania z ręki używam denaturatu albo zużytego po myjce ultradźwiękowej alkoholu izopropylowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 skończyło się na przewierceniu na przelot. a to dlatego ze po wywierceniu otworu na 4 mm gwintownik nawet nie łapał , po początek ma ostry. Ale powiem tak i tak jestem zadowolony bo myślałem że gorzej będzie wyglądać :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 i jak zadowolony z odbłyśników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 pewnie :-) może gorzej z kurierem , niestety nawet dobrze spakowana paczkę potrafią zepsuć :-) ale ważne że dało się wyprostować i nie widać nawet śladu . przy okazji dzięki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 no ręcznym gwintownikiem to na bank nie da rady nieprzelotowo w tak płytkim materiale ale nie tylko takie gwintowniki są Przy okazji wie ktoś gdzie kupić lub jak się nazywa dostępny u nas odpowiednik (chodzi mi o działanie) tego kleju ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 snakecharner pochwal się jak wyszło Przy okazji wie ktoś gdzie kupić lub jak się nazywa dostępny u nas odpowiednik (chodzi mi o działanie) tego kleju ? PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2012 Podziękował - sie kupi, sie przetestuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach