snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Od zalania woda biala. Nie wyplukalem przed wsypaniem. Nawet wyplukanie nie pomoglo. Zadne waty ani fitry kubelkowe. Niby wszystko ok ,ale:nie wiem jak u Ciebie z tym mlekiem,ale u mnie wygląda to tak,że jak działa jedna tunze 6095 woda jest ok, klarowna ,przejrzysta; jak dołączam Tunze 6025+6045 woda robi się lekko mleczna tzn. nie jest to typowe mleko,ale jest wyraźny brak klarowności, nawet dowaliłem drugą dawkę węgla,ale nic nie pomogło. Dokladnie tak jak piszesz . Przez przypadek ostatnio wyciagnalem jedna pompe po dwoch dniach krysztal. Gdy pompa wrocila metna woda rowniez . Wiec dlatego nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Snake, co planujesz ze swoim piachem ?? bo ja mocno zastanawiam się nad odsysaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Po pierwszym miesiacu bylem tak wsciekly ze odessalem caly piach i wyplukalem go pod kranem. Plukalem go do czasu az przestanie leciec mleko. Bylem pewien ze to rozwiaze problem. Niestety po wsypaniu piachu zmetnie nadal obecne. Aby bylo jeszcze smieszniej to byly 2 worki zywego piachu i tylko jeden fiji. Zastanawialem sie aby wsypac ten piach do sumpa jako dsb. Ale chyba go wyplucze i zrobie dziecku piaskownice . Szkoda mi tylko zycia ktore sie rozwinelo w piachu . Bo jest tego sporo. Mam niesamowity wysyp zycia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Ale chyba go wyplucze i zrobie dziecku piaskownice. Jak dziecko się pochwali kolegom, że ma w piaskownicy piasek z Fiji to oficjalnie zostaniesz 'kawiorem' i zyskasz 5 punktów respektu na dzielni . Sorry za off-top Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 (edytowane) Przez przypadek ostatnio wyciagnalem jedna pompe po dwoch dniach krysztal. Gdy pompa wrocila metna woda rowniez . Wiec dlatego nie polecam. Snejku, qzwa, wyglada na to, ze pompa ci sie rozpuszcza i barwi wode na bialo brales ta opcje pod uwage ??????? )))))))) Edytowane 26 Styczeń 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 z piachem mam to samo kupowałem w maju u Marcina woda cały czas lekko mętna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2013 Nie ma znaczenia gdzie kupione. Ale na to wyglada ze jedyne wyjscie to odessac . Tak sie zastanwiam czy nie wystosuje male pisemko do producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Ciekawe, czy ATI ma w ogóle swiadomość czegoś takiego, bo widziałem kilka baniaków z tym piachem, gdzie cyrkulacja jest pod lpsy i wszystko jest ok, woda klarowna. Problem pojawia się dopiero przy cyrkulacji pod spsy, wtedy piach powoduje zmętnienie. Przed tym jak wsypałem ten piach do siebie i dodałem dodatkowe pompy nigdzie nie znalazłem informacji,że przy większej cyrkulacji robią się takie rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Jutro do nich napisze. Plukales przed wsypaniem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Tak, płukałem kilka razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 W takim razie napisze pisemko. Jak cos odpisza to dam znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 to że kupiłem u Marcina było w kwestii formalnej bez podtekstów ja mam małą cyrkulacje wydaje mi się ze bez znaczeni jaka jest , babka zdecydowanie zwiększa efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2013 Wstawiam małą aktualizację , szału nie ma :_) Kolory wróciły i trochę przesadziłem z abc+m co spowodowało mały wysyp dijano :-) Korale dostały kopa jakies 2 tygodnie temu i mają dosyć ciekawe przyrosty , zobaczymy co będzie za miesiąc :_) https://lh5.googleusercontent.com/-jPk7mEnmKhI/UUWZ2li3sOI/AAAAAAAAEUo/aQvCCwlZWvk/s901/IMG_0815.JPG A i jeszcze jedno test JBL na po4 jest nic nie wart , widać po koralach że po4 jest a test uparcie pokazuje 0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2013 Co to za koral, zdjęcie następne po babce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2013 hydnophora - lps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2013 fajny baniaczek będzie:D widzę, że Rybcie mają się fajnie a i gratisowe szczepki tak jakby trochę podrosły;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2013 przyjedziesz Ty w koncu po patyki ??? )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2013 przyjedziesz Ty w koncu po patyki ??? )) Już szykuje półeczki pod szczepki :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach