falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Wrzesień 2012 Chciałbym zapytać czy komuś udaje się chów różnych gatunków mandarynów w jednym baniaku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koliber 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2012 własnie ja też bym chętnie się dowiedział czy da rade to zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puffer 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2012 W magazynie CORAL nr 11/12 2011 jest obszerny artykuł na temat mandarynów. Autor tekstu trzymał 3 pary mandarynów: splendidus, picturatus i ocellatus. To wszystko w 24 galonowym akwarium. Wg mnie z tym litrażem to lekkie przegięcie ale pytanie było: czy się da? więc chyba się da Oczywiście autor artykułu jest doświadczonym morszczakiem, również w hodowli mandarynów a wszystkie trzymane przez niego ryby były nauczone jeść mrożonki. pzdr Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2012 nie doczekałem się wczesniej odpowiedzi - wiec wprowadziłem dwie parki różnych gat. Od czasu do czasu dochodzi do wojenki. Słabsze odpuszczają i jakaś tam harmonia powstaje. chyba 3-krotnie musiałem kupować samiczkę splendidus zanim trafiłem na osobnika który dostosował się i chce mu się żyć. to był jedyny problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach