Skocz do zawartości
dominik

odpieniacz, ktos to zna?

Rekomendowane odpowiedzi

witaj

to nic innego jak replika moze w nieco innym troche wydaniu delteca ap czy tez apf

popros sprzedawce aby zrobil ci fotke wirnika ktory jesttam montowany to cos wiecej powiem jesli ma delteca wzor to powinno byc ok choc troche spora rura glowna jak na aquabee i ta wysokosc

najwazniejsze zdobadz fotke wirnika to sie dalej zobaczy

Jesli bedzie wirnik jakas podrobka to podaruj sobie lepiej odmowic sobie paru piw i dolozyc do delteca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to kopia AP to w mojej opinii lepiej dołożyć i kupić oryginał bo różnica w cenie jest bardzo mała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sie z toba zgadzam :) tym bardziej ze jesli faktycznie ma to rure 150mm to pompa ta jest za mala musial by byc zalozony eheim tak jak np w modelu apf 850

ale i tak chcial bym zobaczyc wirnik watpie aby byl tam zalozony wirnik delteca poniewaz jest to wzor zastrzezony zeby sie nie okazalo ze ma tam odlane patyki na wirniku cos al'a AM chyba ze jest opcja ze ma wirnik al'a ati

osobiscie nie mam nic przeciw temu odpieniaczowi ale ostatnio rynek zalewaja masowo produkty chinskie i inne rasowo podobne zeby sie nie okazalo ze wydane 1000zl bedzie sie wlascicielowi snilo co dzien po nocach

przydal by sie jakis tester z takim odpieniaczem ale nie zaden exporter :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubiegnę Ocelocika i wklejam link do Youtuba

Widziałem na żywo w Royalu , ktoś podesłał Klausowi aby porównał ze swoimi produktami, myślę że jakość wykonania adekwatna do ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dzień dzisiejszy mi odpieniacz nowy niepotrzebny, z ciekawości pytałem bo fajnie jak coś nowego się pojawia. Jak będe potrzebował (a będe niedługo) to tylko thcskiba. Delteca nie chce. Wysłałem prośbe o zdjęcie, więc jak je tylko dostane to podziele się z szanownymi forumowiczami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wirniki mają podobne do deltecowskich, zresztą deltecowi juz patent ponoć się skończył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wirnik wyglada tak jak na foto :no:

Jest zblzony do delteca ma nawet jeden rzad igielek wiecej

ciekaw jestem ile zasysa powietrza

633_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm srednia z testu wychodzi 7,2 x 60 = 432 l/h czyli tak jak piszesz bez rewelacji :cry:a wirnik nie wyglada az tak slabo moze zle dobrali zwezke albo wysokosc i srednica samego odpieniacza robi swoje

Taki pobor powietrza to troche wiecej niz ma APH 525 AP 600 (350 l/h) a minimalnie mniej niz ma APF 600 (450 l/h)

Ale srednice w deltecu sa mniejsze wiec mozna sobie wg. mnie podarowac ten odpieniacz szkoda kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale tam narazie sa odpieniacze naprawde dla zamoznych :)

Ale zobaczymy o ile z tym nie skoncze bo takie plany tez sa to niedlugo w ofercie bedzie i dla mniej zamoznych :no:

To co napisalem o tym odpienku to moje zdanie i nikt z nim nie musi sie zgadzac tylko jakos tak glupio aby ludziska kupili sprzet a poniej sie wkurw....

Nie jestem zadnym wszystko wiedzacym ale jednek troche tego przeszlo przez moje rece i moge co nieco o tym powiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi