Miklas 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Wrzesień 2012 Potrafię sobie wyobrazić taki układ, gdy chce się zrobić automatyczną dolewkę do zbiornika jak napisałem wcześniej, albo system ciągłej podmiany wody, wtedy woda z RO, czy bezpośrednio z kranu po odpowiednim zdławieniu podawana by była do zbiornika, a odpływem spływała do ścieku. W każdym razie, jeśli nie wyjdzie z morszczyzną, to można sobie taki komin jakoś ciekawie zagospodarować, kwestia pomysłu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olafhe 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Wrzesień 2012 jeżeli ma być komin bez sampa to po co woda ma wpływać do komina wystarczy że węże z filtra przełożysz przez przeloty i obie końcówki włożycz do zbiornika ,a jeżeli ma byc samp to po co ci filtr kubełkowy ? witam, tak jak napisał Miklas, przede wszystkim jeśli będzie to słodkie łatwo będę mógł się przestawić na słone, a poza tym chcę w kominach schowac rurki odpływu i powrotu, i cały czas mam wątpliwości czy wody nadąży napływać do komina przy tak silnej pompie (doczytałem że przepływ przez filtr to ok 2500l/h) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Wrzesień 2012 Ja mam pompę obiegową o wydajności 6000tys/l i wszystko jest ok, odpowiednio długi grzebień załatwi sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach