Skocz do zawartości
olafhe

1000l czy 240l?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrafię sobie wyobrazić taki układ, gdy chce się zrobić automatyczną dolewkę do zbiornika jak napisałem wcześniej, albo system ciągłej podmiany wody, wtedy woda z RO, czy bezpośrednio z kranu po odpowiednim zdławieniu podawana by była do zbiornika, a odpływem spływała do ścieku. W każdym razie, jeśli nie wyjdzie z morszczyzną, to można sobie taki komin jakoś ciekawie zagospodarować, kwestia pomysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli ma być komin bez sampa to po co woda ma wpływać do komina wystarczy że węże z filtra przełożysz przez przeloty i obie końcówki włożycz do zbiornika ,a jeżeli ma byc samp to po co ci filtr kubełkowy ?

witam,

tak jak napisał Miklas, przede wszystkim jeśli będzie to słodkie łatwo będę mógł się przestawić na słone, a poza tym chcę w kominach schowac rurki odpływu i powrotu, i cały czas mam wątpliwości czy wody nadąży napływać do komina przy tak silnej pompie (doczytałem że przepływ przez filtr to ok 2500l/h)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pompę obiegową o wydajności 6000tys/l i wszystko jest ok, odpowiednio długi grzebień załatwi sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi