RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2012 (edytowane) Ello Moje w zasadzie 3 akwa morskie - chociaż tak serio to całość życia została przeniesiona z poprzednich. Percula 90 - około 270l brutto z wbudowanym panelem, szafka nieoryginalna - wstawiłem większą i myślę, że stabilniejszą.Do tego podwójna korona. Lampa - cóż nie mogę się zdecydować - czy zostawić T5 39W x3 ,czy HQI 150w plus 2xT8 - raz uruchamiam jedną, raz druga i ...no nei wiem Odpieniacz Weipro 2014 z pompą 2500 l/h,filtr przepływowy UV 36W. LR - jakieś 40kg będzie - część w baniaku, trochę w panelu. LS - 9 kg i chyba wystarczy. Falowników widocznych na którymś zdjęciu nie już nie ma - cyrkulacje napędzają 3 pompy od zdaje się 1000 do 2500 l/h - których nie widać Kilka fotek : chłodzenie na szybko : a więcej - jeśli komuś się chce oglądać tu : http://zoo.neteasy.p...cula/index.html Edytowane 7 Lipiec 2012 przez RafiLodz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beret 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2012 No hej różne zbiorniki widziałem ale skałę to masz jak po bombardowaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2012 Jak się dostaje 17kg skały - to się nie marudzi więc jest jaka jest - jedyny mój dylemat to oświetlenie hyhy -nie mogę się zdecydować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2012 Dawaj ledy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wania 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2012 niezły baniaczek hqi moim zdaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2012 Kilka zmian - skała powędrowała tu i tam, przybyło trochę życia ,niedługo kilka rybek pojedzie w świat- za duże są, hqi wyleciało,a w przyszłym tygodniu zaczynam składać lampę led. Poniżej kilka fotek ,dwie ostatnie przy niebieskim,ale słabo widać kolorki cukierków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2012 Nowy mieszkaniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2012 Ukwiałek wypas Poluję na takiego od dłuższego czasu, ale przywożą same zielone... Skałki to masz po sufit dosłownie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2012 A tu fotki przy niebieskim świetle - na żywo wygląda to 500% lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Wrzesień 2012 Nie pisałem, że wcześniej zmieniłem odpieniacz , pracuje tak : Przerobiłem midiflotora - środkowa rura została skrócona o połowę, a zamiast kostki podłączyłem na stałe pompę Resun 2000l/h z wirnikiem igiełkowym DIY - efekty dużo lepsze niż na weipro a dziś dojechał ten odpieniek - teraz albo naprawię starą pompę ,albo kupię nową : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2012 Moja Smoczyca - je z ręki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gekoon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2014 Moja Smoczyca - je z ręki IMG01595-20120909-1201.jpgIMG01598-20120909-1201.jpgIMG01599-20120909-1201.jpg IMG01600-20120909-1202.jpgIMG01601-20120909-1202.jpgIMG01603-20120909-1202.jpg masz skrzydlice?! lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2014 Sam baardzo długo zastanawiałem się nad skrzydlicą ale jak się reszta rodzinki dowiedziała to zaraz dymy były że chce jadowite ryby przy malych dzieciach No i teraz mi zostaje popatrzeć na Twoja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2014 Łoł ,ale odkopałiście temat Tego baniaka dawno nie ma, po nim był kolejny i tez go już nie ma - skrzydlica pływa sobie u kogoś innego. A co do zagrożeń - jeśli się myśli i odpowiednio do niej `podchodzi` - nie ma się o co obawiać - nigdy mnie nie zaatakowała - co nie oznacza, że każda się tak będzie zachowywać. Najlepiej nie wkładać rąk do akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach