Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 jest ze mną od początku, była taka malusia gdy jako pierwszy SPS wkładałem ją do pierwszej mojej solniczki od miesiecy wygląda tak zdjecie kiepskie wiec opisze ma kolor bardzo jasny brąz, gdzieniegdzie "wędrujące" zielone przebarwienia a była zielona calkiem kiedyś myślalem że poprostu nie żyje, ale osoba bardziej odemnie doświadczona twierdzi że ma polipy (choć ja ich nie widze) po za tym cały czas rośnie! znajduje sie w środku akwarium pod samym HQI 250w i w sporym przepływie podstawowe paramentry w normie ktoś ma pomysł jak przywrócić jej jakies kolor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 Na zdjęciu wygląda jak trup , ja na tego korala mówiłem sałata i jest to LPS . Jeśli faktycznie żyję to postaw go w mniej oświetlonym miejscu . Tak kiedyś wyglądała ? Pavona cactus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 (edytowane) no taki zielony nigdy nie był, ona tak jak teraz wyglądając urosła 20% a te korale nie lubią dużej ilości światła? przestawiłem ją na piasek na skałce, tym samym znalazła sie bliżej mnie no i faktycznie widać zielone polipy, wiec trupem nie jest, szkoda tylko że tak wygląda Edytowane 15 Czerwiec 2012 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 Lps-y jednak lepiej się czują w ciemniejszych miejscach niż Sps-y . I wolą bardziej "żyzną wodę" niż jałową. Sprawdź wieczorem czy wypuszcza polipy , ona ma naprawdę długie polipy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 a ja głupi myślałem że to SPS jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 Mam taka sama. Moja jest ladnie zielona w miejscach mocno naswietlonych, za to w miejscach zacienionych (gleboko pomiedzy platkami i od spodu) wpada w braz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 Dokładnie tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 eh wiec dlaczego moja nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytan69 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2012 (edytowane) Mam podobny problem z moją talerzówką po prostu wyrzuciła zooxantele przez co stała się biała i niefoto przy okazji podobno z czasem kolory mogą wrócić ale nie wiem u mnie po 2 miesiącach tylko polipy stały się lekko zielone Edytowane 15 Czerwiec 2012 przez tytan69 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach