Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2008 Gotową listwe alu da radę przerobić, czy koniecznie chcesz profil ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2008 sęk w tym że do listwy musi wejść spory kawałek elektroniki - 75x140mm ma płytka sterująca. Zamontować trzeba również 6 NIEZALEżNYCH gniazd maszynowych http://www.abl-polska.pl/kap10txt.html całość w rzucie od góry wygląda tak: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2008 A moze tu cos dopasujesz ? http://www.profile.akcesco.pl/rurapr.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2008 Leszek dostawca obudow do profiluxa jest niemiecka firma Bopla (www.bopla.de) w polsce jest ich przedstawiciel ja bralem od nich obudowy Seria jak wykorzystuje profilux to Botego Pozniej siade i moze znajde obudowy obudowe listwy maja mega oferte wiec jest co szukac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2008 Wiem wiem te obudowy rzucają się w oczy od razu - są dosyć charakterystyczne. Jest jeszecze firma combiplast- - też mają ciekawą ofertę. Na Combiplast-cie już zrobiłem kilka projektów. Jednak upierałbym się jeśli chodzi o moduły wykonawcze z gniazdami zasilającymi 230V na obudowy metalowe. Znalazłem firmę w mojej okolicy, która dysponuje maszynami do zaginania blach i wycina w nich laserami różne cuda wianki. Pracuje tam mój kumpel więc coś się moze uda załatwić.... Mają takie same lasery jak ta firma http://www.pimstal.pl/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=42 kliknijcie jest tam kilka filmików jak to pracuje ( tak w ramach ciekawostki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2008 loccutus ..i sa jakies postepy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Sierpień 2008 To ja ponowie pytanie ..bo mnie pyli nie wiem juz czy mam zakupic zegary sterujace i "bawic" sie z tymi wszystkim kablami , programowaniem ....czy jednak poczekac na nowy sterownik. (bo bardzo wk..denerwuja mnie juz te wszystkie niepochowane kable i to ze nie moge odpalic calosci systemu ze wzgledu na czekanie na jakas wiadomosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Sierpień 2008 Właśnie wróciłem z weekendu w górach no i powoli będziemy pchać wózek. Idą do mnie ekran i MCPU ze stanów, płytka z modułem świateł poszła do drukarni a w skrzynce widzę że mam awizo - pewnie na poczcie leżą już części elektroniczne do modułu. Obudowę modułu zrobi mi pewna firma ze Wschowy - blisko mojego domu w sumie. Myślę nad oprogramowaniem na PCta. Jeśli są na forum ludzie którzy chcieliby jakoś pomóc - w szczególności graficy - byłoby fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2008 Chetnie dolacze sie do projektu, jezeli nie umarl :-) hardware, soft automatyki DIY nie ma co robic bo sa idealne gotowce po RS485 albo I2C do podpiecia para kabli do miniPC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2008 ja niestety nie moge pomoc ....no chyba ze grafitti ...zmymiarowany modol programatora + opis i moglbym poszalec nad sztaa graficzna ,,oczywiscie moglbym tez popracowac nad tapeta i jakims tam wizerunkiem programow ...ale sama umietnosc towrzenia obrazow nie wystarczy. czekam na rozwoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2008 Projekt się robi -powoli bo praca nie daje szans na hobby ale do przodu. Właśnie kończę składanie modułu oświetlenia na USB (prototyp testowy). Fotki w załącznikach. Towar z USA jeszcze nie przyszedł, ale pierwszy moduł już praktycznie gotowy i można usiąść do pisania protokołu komunikacyjnego moduł - komp PC. Nie wiem jak szybko, ale damy radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Wrzesień 2008 Ja w ramach pomocy moge przetestowac prototyp:D Zycze powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Wrzesień 2008 prototypy modułu oświetlenia dostałem do złożenia w ilości 4 sztuk więc jakby co - nie widzę przeszkód. Najchętniej udostępniłbym komuś kto potrafi pisać soft na PCta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2008 Zapowiada sie ciekawie Leszek czy juz mam sprzedawac swojegi IKS-a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2008 Słuchajcie nie wiem co jest, czas leci a towaru z USA jak nie ma tak nie ma, kasę wpłaciłem (ściągam to przez polski sklep "komputerowy" i lipa. Mam nadzieję że mnie nie narżnęli...... Żeby kompletnie czasu nie marnować, dorobiłem w międzyczasie interface USB do skalara, i machnąłem program na PC do jego obsługi... http://www.loccutus.neostrada.pl/Konfigurator.rar oczywiście wymagana jest zmiana firmware skalara... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Czy coś się dzieje z tym projektem? Bo zapowiada się nad wyraz ciekawie. Jeśli cena będzie zbliżona do Profiluxa a możliwości jak wnioskuję większe to sam bym chętnie się na coś takiego pisał. Jedyne co by było dla mnie bardzo istotne to współpraca z pompami dozującymi - może udałoby się tak zaprojektować kompa żeby współpracował z pompami Profiluxa i/lub Grotecha? Bo nie bardzo chciałbym bazować na pojedyńczych pompach jakie sprzedaje np. thcskiba - zdecydowanie wolałbym mieć 1-2 moduły pomp w ładnej obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2008 Dzieje się ale nie z tym. Oszukali mnie w majestacie prawa chłopaki co to mi mieli ściągnąć towar z USA i jestem nieco kasy w plecy ale wyszedłem z tego z doświadczeniem - wpłacasz kase na zaliczkę - BIERZ POKWITOWANIE. Historia długa i denerwująca - nie chcę do tego wracać. Nie mniej projekt się rozwija. Na bazie skalara co prawda ale w związku z tym co doszło stał się rozwojowy A co doszło - ano współpraca z PC i PPC, możliwość sterowania skalarem przez Sieć LAN/WAN. Napisałem program do współpracy z kompem, bootloader dla sterownika (upgrade softu przez port COM/USB) W tej chwili staram się uruchomić nowy portal projektu no i cały czas coś tam w sofcie grzebię. Zresztą - jedno zdjęcie za 1000 słów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 loccutus - szkoda, że ktoś Cię naciął na kasę bo rozumiem, że spowodowało to przynajmniej chwilowe odłożenie tematu na półkę. Skalara nawet posiadam (w wersji 5.1 co prawda ale zawsze :-) ) tylko powiem szczerze, że przy nowym baniaku nastawiam się raczej na jedno urządzenie które da się praktycznie dowolnie rozbudować bez zbytnich kombinacji a tak na razie prezentuje się Profilux (szczególnie, że ktoś tu wspominał o kolejnej wersji Profiluxa). Dla mnie np. ogromne znaczenie będzie miało sterowanie pompami dozującymi. Niby można brać Skalara + np. Grotecha ale chciałbym uniknąć kolejnych elementów. No nic - czekam może na reaktywację tematu :-) bo nowe akwa to najwcześniej za jakieś 6-9 miesięcy jak dobrze pójdzie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach