smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 (edytowane) No właśnie, dziś z zaskoczeniem stwierdziłem że po złożu DI w filtrze pojawiło mi sie takie koloidalne (żelowe) gów...o które truło mi wodę w akwa !!! Czy ktoś może wie co to jest i jak się pojawiło? Woda idzie przez 3 prefiltry do RO a po RO jest DI Woda przed DI na 6 a po powinna mieć 0 ale ... z tym gow...nem zamykało mi skale !! teraz po umyciu wszystkiego i po nowym zasypie znów 0 Edytowane 6 Maj 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 A nie zagotowala Ci sie ta zywica ? Moze za dlugo stala w cieple i bez przeplywu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 u mnie dolewka jest stala czyli dolewa mi czesto male ilosci kilka nascie razy na godzine, stoi w zacienionym miejscu bez dostepu swiatla tam gdzie stala i poprzednia. Szlag mnie zaraz trafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 Kurcze ciekawe co to było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 Jak długo miałeś tą żywice ? Pamiętam że też coś takiego miałem , to białe jest jak galaretka :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 Co pokazuje TDS po RO a co po żywicy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 (edytowane) po RO 6 po żywicy teraz 0 , wczeniej tez zero, jedynie przed sama wymiana bylo poza skala ale to max tydzien zywicy daje duzo wiec .... 2-3 miesiace Edytowane 6 Maj 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2012 Moim zdaniem szukaj problemu w częstotliwości włączenia się dolewki na ile czasu masz dolewkę ustawioną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach