Skocz do zawartości
thcskiba

Pompka dozujaca

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo tania pompka dozujaca

Da rade tam gdzie jest niewielkie zapotrzebowanie na dodatkowe plyny bufory inne ...

Pompki te byly montowane w fiat 125p :) jako pompy spryskiwacza

Zaden z jej elementow tloczacych nie wplywa negatywnie na podawany plyn

Wezyk jest silikonowy a zlaczki plastikowe

Wezyk pompki mozna dokupic osobno sa sprzedawane zazwyczaj na metry

Fotki pompy w calosci i po rozebraniu brak jednej kulki w sumie sa trzy ale jedna dala noge :)

Wygladem i zasada dzialania bardzo przypomina Grotecha :) zreszta pedzi ja tez silnik na 12v a i chyba srednica wezyka jest ta sama

Wstawiam ten temat moze sie komus przyda

469_thumb.attach

470_thumb.attach

471_thumb.attach

472_thumb.attach

473_thumb.attach

474_thumb.attach

475_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jeszcze jak zmontujesz THCdozownik (nie mylic z bongo :) ) to juz bedzie pelnia szczescia!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz gotowe :)

Ale szukam obudowy

Sa kompletne z full wypas elektronika sterujaca przy ktorej Grotech wymieka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, normalnie jestem pod wrazeniem:) kiedy beda w sprzedazy i jaka planowana cena 3 i 4 kanalowej?:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wogle beda w sprzedazy

Jak co napewno beda uklady sterujace do nabycia co do pomp mialy byc montowane nie te ktore sa powyzej pokazane ale te ktore mam w ofercie sklepu w kazdym razie 4 kanalowa pompa z sterowaniem kosztowala by taniej niz grotecha 3 kanalowa z sterowaniem

Ale raz ze nie mam czasu a dwa to jest w sumie gorsze nie moge zdobyc odpowiedniej obudowy

Pompy mialy byc o wydajnosci 2,4 l/h dostrojone do sterownika

Sam sterownik moze max obsluzyc 16 pomp na 12v lub 230v pokazuje na wyswietlaczu ile z nich jest podlaczonych oraz ktora obecnie pracuje kazdy kanal ma mozlwosc recznego dolania pokazuje ile ml zostalo do wlania odlicza od zadanej nastawy do zera po wylaczeniu pradu dolewa to co mu zostalo zaprogramowane ma max 12 cykli na kanal 3 jezyki do wyboru polski niemiecki i angielski zawsze dolewa tylko jedna pompa i ble ble .... sam juz sie gubie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zrobiles i chula wszystko jak nalezy??? normalnie wymiekam... chyba poszukam w pismie swietym wzmianek o pomocy THCSKIBA dla Noego przy konstrulowaniu ARKI:D:D:D... a jak bedziesz sprzedawal bez obudowy, proste zestawy takie dla mlodych majsterkowiczow z instrukcja obslugi jak to zmontowac zeby dzialalo jak nalezy to poprosze o cene:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis troche ruszylem temat firma ktora wykonywala elektronike wlasnie szuka obudowy w ktora wejda 4 pompy

W zalozeniu jest tak iz sterownik bedzie osobno bedzie to mala plaska obudowa z 3 wierszowym niebieskim wyswietlaczem oraz klawiszami funkcyjnymi a pompy maja byc osobno ale zobaczymy co wymysla :)

Maksynalna dlugosc kabli od sterownika do pomp to 25 metrow wiec sam steronik moze znajdowac sie w sypialni :) a pompy w piwnicy

Okablowanie za pompca zwyklego kabla sieciowego

Ble i tak juz za duzo powiedzialem

He jest jedna sztuka z modulem Wi-Fi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak postępy bo jestem ciekaw :) Można składac zamówienia :(.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie temat nie jest zarzucony poprostu musicie troche poczekac :D

Obecnie 2 inne rzeczy sa wazniejsze

Czwartek albo piatek pokaze co mialo priorytet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fota 1 z dzialania prosciejszej wersji sterownika do pomp dozujacych ta wersja obsluguje tylko 8 kanalow

Fota 2 to wersja dla zamozniejszych ;) obsluguje do 24 pomp sterowana z dotykowego ekranu TFT 3,5"

578_thumb.attach

579_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy już testowałeś to sterowanie do pomp, jak sie sprawuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki chodza u 6 osob i jak narazie nie slyszalem nic zlego na ich temat

Jedynym minusem byl blad w oprogramowaniu ale juz zostalo to zmienione

A co do calosci to chyba juz temat zamkniety niestety lada dzien wyjda pompy made in ChRL wiec o konkurencji cenowej z tymi wyrobami nie ma mowy :(

Jak policzysz zakup sterownika plus pompy to podejzewam ze za polowe tej ceny wkrotce zakupisz ksero zestaw "Krotech TEC III"

A jak znam zycie wiem co wybierze wiekszosc morszczakow :(

Osobisc nie cierpie wrecz nienawidze chinskich wyrobow wiekszosci wykonanych z miernej jakosc plastikow kto wie czy nie dodatkowo skodliwych ale kto to sprawdza

Ich jakosc idzie w parze z cena placisz za tyle co dostajesz i nawet jak sie zepsuje to wiekszosc osob i tak kupuje nadal to samo wkoncu jest tanio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie widziales te dozowniki ??

sam mam na ukonczeniu projekt dozownikow 3-8 pomp a la grotech i tu mnie zmartwiles :-)

jakby co please info na priv...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi