Skocz do zawartości
buczi82

Lampa LED

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem możesz ją spokojnie powiesić, ale,no właśnie,jest małe ale ... ledy 1 wat? mamy 21 wiek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykła chińska lampa LED bez sterowania.

Sama lampa OK, ale do twojego baniaka trochę mocniejsza - ja bym kupił 120W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w stopce mam stare dane ;p

obecnie kompletuje 50x50x50 kostke ;) okolo 100L bedzie juz po odliczeniach...

w sumie to chce lampe od Leszka, nol ale jak go nie bedzie to m,usze szukac czegos podobnego lub kogos kto by mi taka lampe wystrugal, chcialbym ze sterowaniem taka jak ta od Leszka najmniejsza, tak aby mi stykla :)

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie od kilku lat robię sobie lampki LED. Czy ktoś sobie zadał pytanie po co mu lampa LED ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial led dlatego ze nie trza co pol lub co rok wymieniac tub lub zarnikow ;p

ogolnie bardziej mi sie podoba pod t5, ale led jeszcze nie mialem i w nowym akwa chcialbym je wyprobowac :)

Slawku pozniej do Ciebie napisze ;) w sumie to chodzilo mi o to czy jakby Leszek juz sie nie bawil w lampki to czy Ty bys mogl taka zrobic ;)

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile zapszczędzisz ?

nie robię mogę pomuc w zrobieniu.. A moim zdaniem pomysł z LED jest do bani po co mi uzyskać np. lampkę o mocy 250 Wat ? Skoro mogę zastosować HQI ? Robienie lampek LED ma sens jak chcemy zaoszczędzić, a dlaczego mam oszczędzoć na oświetlrniu skoro korale mi padną. Na miękie i LPS-y rozumiem to ma sens..

Edytowane przez slawomirdyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem Slawku, zdania jak zwykle sa podzielone, jedni chwala drudzy placza ehhh no ja do swojej kostki nie zarzuce 250w hqi, chyba ze 150 + t5, ale t5 beda za dlugie, poza tym tez bedzie za duzo, a o temp w lato nie wspomne ;/ wiec ja na dzien dzisiejszy chce zobaczyc jak swieca LEDy :) w kwietniu matula wybiera sie do PL i w tym czasie bede chcial cos zamowic, tylko nie wiem jak to bedzie wygladalo na lotnisku czy sie nie doczepia ze lampa w podrecznym bedzie, jak nie wypali to kurier... ale do tego czasu chce cosik poszukac lub kogos kto mi to poskleja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi