zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 (edytowane) Tomek przy refugium proces foto syntezy masz przez cały czas poza tym sam ruch powierzchni wody bądz też spadek wody wytwarza go więc niema potrzeby stosowania odpieniacza w dzień Sławek w nocy Ph spada nie zależnie czy odpieniacz chodzi 24/h cz nie, czy też jest duże natlenienie wody bo zawartość Co2 i tak wzrasta Edytowane 31 Styczeń 2012 przez zako Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 U mnie spada z 8.35 na 8.25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Nie przejmuj się bo to normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 To wiem. Ale myślę czy uda się to jakoś ustabilizować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Poprzez refugium stosowne do wielkości baniaka ale że ten proces zachodzi w naturze uważam że niema takiej potrzeby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 A bo jestem mało mądry a chcę wymyśleć coś nowego, faktycznie stabilizacja nie jest mi potrzbna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Sławku skup się na LEDach bo w tym jesteś jednym z najlepszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Ostatnio mnie Ph kręci a led to historia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Z Ph dużo nie zrobisz a z LEDami tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 A wcale nie mam taką swoją cichą teorię że nocami poszaleję dopalaląc sumpa Uzyskam stabilizację Ph ale może nie mam racji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Czekam na wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Luty 2012 Zako jakies aktualnienie by sie przydalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2012 No to uaktualniam Po dodaniu 2kg (jak pisałem wcześniej) wyskoczyło dino a na dzień dzisiejszy już go niema parametrów nie sprawdzałem bo nie mam czasu wybrać się do sklepu Na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć że ryby i korale mają się dobrze Rurówka podzieliła się a ślimak wydał na świat z 30szt potomstwa, jedynie calsinus 1szt reszta daje rade Błazny spikły się z ukwiałem a ten przestał w końcu łazić Na skałach gdzie nie gdzie widać zakwity zielonych glonów ale to standard jak wiadomo Jutro ogarnę fotki a póki co krewetka kamikadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 Aktualne fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 Nemateleotris magnifica zdechła, od kilku dni nie jadła Przyczyna zgonu nie znana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciipek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2012 jak dodasz troszkę korali to będzie zaje..... zbiornik. Ładnie skałkę ułożyłeś. ile kg ułożyłeś bo zbieram zestaw taki sam jak ty i chciałbym podobnie ułożyć skałę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2012 Dzięki ciipek. Skały jest 4Kg a większa ilość korali będzie w większym zbiorniku. Tyle co teraz jest do testów wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach