zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Trochę minęło, co prawda nie 300L jak wcześniej ale w końcu jest mały zbiorniczek przejściowy (testowy) Akwa zalałem 08/01/2012 NA KRANÓWCE tak tak, dobrze czytacie 4Kg skały z czego połowę dopiero wczoraj 2Kg piasku a obecnie po 21 dniach w akwa znajduje się: -Euphylia -Sarco -Zoa -Pahyclavularia -Rhodactis -Discosoma -Ricordea -Ukwiał -Xenia -Anthiella -Nemateleotris magnifica -Amphiprion ocellaris -Lysmata amboinensis -kilka krabów i ślimaków Zapytacie pewnie o parametry to odpowiem: No2-0 No3-0 Nh3/Nh4-0 Pozostałe jak Ph Kh i Ca też w normie Zbiornik w tej postaci będę testował do końca marca, jeśli wszystko nadal będzie żyć na kranówce to odpalam większy JUVEL 125L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Prześlij ze 120 litrów tej kranówy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Nie zakładam że się powiedzie ale jak na razie wszystko jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Podaj ile masz tam światła . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Standardowe Aquael-a 2x11W biała i niebieska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 zako masz rękę do akwarium więc myślę że wszystko będzie OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Poczekajmy do marca na wyniki tego eksperymentu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Ja mam też zamiar postawić 10 % tego co miałem , więc będę się przyglądał jak Ci poszło :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Co najważniejsze bo zapomniałem dodać to to że nie stosuje odpieniacza. W filtracji beirze udział żywa skała oraz węgiel a podmianka raz na miesiąc 5L, jeśli zajdzie potrzeba zwiększe podmiane do dwòch razy w m-cu po 5L lecz póki co nie widzę takiej potrzeby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Coraz bardziej zaczyna mi się podobać Twój projekt , tylko ja myślałem żeby u siebie dać około 2 w/l lub 1,5 w w ledach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 Ladnie, ladnie czekamy na testy i relacje jak akwa sie trzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 zako to logiczne po co odpieniacz w takim wiaderku ? Zastanowiłeś się jaką sól stosować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 snakecharner przy tak niskim akwa 1W/L wystarczy chyba że planujesz same LPS-y i SPS-y to możesz dojść do 1,5W/L buczi82 w lutym zrobie testy kranówki i solanki z akwa żeby mieć jakieś odniesienie slawomirdyl co do odpieniacza to wstrzymam się od wypowiedzi póki co... a sól jak na razie mam Aquaela którą stosowałem wcześniej i byłem z niej zadowolony. Jaką wybiore później, czas pokaże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafalito 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Zako jak cos todbij po ro di I jakies szczepunie mam da Ciebie. do Burton latimer masz zabi Skok. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafalito 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Poradzisz coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Rafalito gdybym miał RO nie nazywałbym tego akwarium testowe Dzięki za propozycję, jakoś się zgadamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 zako wszystko fajnie ale jak w tym banaiku 120 l bedziesz mial ryby to jakis odpieniacz bedziesz musial zastosowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Chimba oczywiście że będe miał ale czy będe go stosował 24/h to testy w małym akwa wykarzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach